Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta ihale usülsüzlüğüne ilişkin yapılan operasyon sonrası 9 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonla ilgili olarak sosyal medyada Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan bazı siyasilere yönelik bir paylaşım yapmıştı. İddialarda adı geçen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç ve eski Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç birer açıklama yapmıştı.

Bu açıklamalara ilişkin Onikişubat Belediyesi tarafından bir yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında ve internet haber sitelerinde, Belediyemiz hakkında, kamuoyu nezdinde yanlış algılamalara sebep olabilecek haberler yayınlanmaktadır.

Belediyemizin kurumsal yapısı içerisinde yapılan iş veya işlemler ile ilgili mevzuata aykırılık gerekçesi ile yürütülen bir soruşturma bulunmamaktadır. Buna rağmen, gerekçesi ne olursa olsun, kolluk güçlerimizin ve adli makamlarımızın yürüttükleri soruşturmalarda talep edilen her konuda yardımcı olmak kamusal ve ahlaki sorumluluğumuzdur.

Belediyemiz kurumsal yapısı altında yapılan iş ve işlemlerle ilgili bir soruşturma bulunmamakla birlikte, adli süreçte soruşturmaya dahil olan personellerimiz varsa, onlarla ilgili de idari işlemlerin Belediyemizce derhal yapılacağı bilinmelidir.

AK Partili Belediyelerimiz, Teşkilatlarımız ve Milletvekillerimizle birlikte hizmet etmektedir. Bundan böyle de hizmet etmeye devam edecektir. Bu olay özelinde de AK Partili Milletvekillerimiz, Teşkilatlarımız ve Belediye Başkanlarımız arasında sanki iç çekişme varmış gibi yansıtılması haksız ve asılsızdır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.''