Engelliler, toplantıda Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile sohbet etti.

Engelli bireylere ve ailelerine ekonomik ve sosyal anlamda hizmet verdiklerini ifade eden Mahçiçek, "Sizler için yaptığımız Engelliler Bakım Evimiz yakın bir süre sonra hizmete açılacaktır. Bu arada Down Sendromlu çocuklarlımız için yaptığımı rehabilatasyon merkezimizde yakın bir zamanda hizmete alınacak. Yeni bir projeyle otizmli çocuklarımız içinde bir eğitim mekanı yapacağız. Bütün bunları siz değerli kardeşlerimiz ve evlatlarımız için yapmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ise şunları söyledi:

“Aslında en büyük engel insanın toplumun, ailenin üzerinde en büyük engel bizim insani değer hasletlerden uzaklaşmamızdır. İnsanın aklıyla, vicdanıyla hareket etmesi, insanın fıtratında var olan sevgiyi muhabbeti esas aldığı zaman aslında ortada hiçbir engel kalmamaktadır.”

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu programa katılanlar arasında yer alırken anlam yüklü duygularla mesajlar verdi:

"Biz siyam ikizleri Ayşe ve Sema. Belki görmüşsünüzdür, bugün güzel bir gün. Bizim günümüz, mutlu bir gün. Öncelikle sayın valimize her şey için çok teşekkür ederiz. Hepimiz birer engelliyiz aslında ama kalbsel olarak, zihinsel olarak değil. Asıl engellilik zihinsel ve bedensel değil kalbseldir. Gerçekten yalan bir dünya. Aslında ağladığımızda mutlu olmak için neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Yani ağlamak yerine acaba bu fani dünyada ne yaparsak mutlu oluruz? Kalbiniz sizin için değerlidir. Allah katında özeldir. Biraz heyecanlıyız galiba. Zihinsel olarak belki engeliyiz farklıyız ama sizden..ülkemiz güzel, insanlar güzel. Fizikimize bakılıyor keşke kalbimize bakılsa. Bu ülkede olmak güzel aslında. Engelli olmak ayıp değil. Allah bu bedeni bize bahşetmiş. Bunun güzelliğini frak etmek güzel."

Saffron Hotel'de düzenlenen programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile birlikte kamu kurum müdürleri katıldı.