Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Reyhanlı ve Avgasır (Av Kasrı) Mahallerinin ardından Bilgi ve Kültür Evi açılışını gerçekleştirmek üzere Maksutlu mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Açılışa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ahmet Özdemir, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, belediye meclis üyeleri, parti teşkilat üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. Açılışta ilk olarak konuşma yapan Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Bilgi ve Kültür Evlerinin önemine değinerek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Daha sonra böyle önemli yapılar kazandırdığı için Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek' e teşekkür eden Görgel, konuşmasında 24 Haziran seçimlerine de yer verdi.

Maksutlu Mahallesinin her zaman seçimlerde %90 oy kullandığını belirten Görgel, verdikleri desteğe devam etmelerini rica etti. Daha güçlü bir Türkiye için herkesi birlik olmaya davet eden Görgel, bugüne kadar yapılanların gelecek yıllarda yapılacakların teminatı olduğunu belirtti.

Başkan Mahçiçek “Devletten Aldığımızın 5 katından Fazla Yatırım Yaptık” Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2014 seçimleri öncesine değinerek, o dönem için belirttiği “köylerin şehirden bir farkı kalmayacak” sözlerini hatırlattı ve şu ifadelere yer verdi. “Bu mahallelerimizin yollarından çamurdan geçilmezdi, doğru düzgün oturum alanları yoktu, çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunacak, onların ders çalışmalarına imkân sağlayacak bu kabil tesisler yoktu. 90 senede yapılamayanı biz Onikişubat Belediyesi olarak 4 senede yaptık. Sadece kilit parke olarak 35.974 m2 yol yapmışız. Diğer hizmetlerimizle beraber Maksutlu Mahallemize harcadığımız para 1 milyon 105 bin TL. Devletten nüfusa göre bir pay alıyoruz. Maksutlu Mahallemiz için nüfusuna göre devletten aldığımız para 237 bin TL. Yani devletten aldığımızın 5 katından fazla yatırım yapmışız. Ama Maksutlu Mahallemiz Ak Partimizi bugüne kadar bütün gücüyle desteklemiş, her seçimde en önde olmuştur. Umuyorum ki, bundan böylede inşallah olmaya devam edecektir.”

Konuşmalarına birlik ve beraberlik mesajı vererek devam eden Başkan Mahçiçek, eğitim konusunda özellikle anneleri uyararak, “çocuklarımızı okutacağız hanım kardeşlerim, bahanesi yok bu işin. Maddi imkânımız yoktu, okutamıyoruz gibi bahaneleri duymak istemiyorum. Burası aynı zamanda çocuklarımızın eğitim alanında çok rahat edeceği bir mekân. Bu devlet bütün imkânlarıyla sizin çocuklarınızın yanında inşallah. Çocuklarımız okuyacak ve gelecekte bu ülkeyi en iyi şekilde yönetecekler.” dedi.

Daha sonra Türkiye’nin önemine değinen Başkan Mahçiçek, Türk topraklarında yaşayan insanların her zaman mazlumların ve mağdurların umudu olduğunu belirterek, bu umudu boşa çıkartmayacaklarını söyledi.

Başkan Mahçiçek “Artık Müsaade Milletindir !” Geçmiş dönemlerdeki seçim süreçlerinden bahseden Mahçiçek, “ milletimizi önce inançlarından uzaklaştırmak için kuran kursları ve camileri kapattılar” dedi. “Bundan böyle bizim seçtiğimiz insanlar, ülkeyi yönetecek” ifadelerini kullanan Başkan Mahçiçek, “artık müsaade milletindir” sözlerine yer verdi.

24 Haziran seçimini “Bundan 100 yıl önce bize zorla giydirilen elbiseyi artık çıkaracağız, bize yakışan elbiseyi giyeceğiz” sözleriyle nitelendiren Başkan Mahçiçek, konuşmasında Türkiye’nin daha güçlü bir hale geleceğini söyledi.

Mahçiçek “Milletimiz Kadar Liderimiz De Sağlam” 15 Temmuz darbe teşebbüsü hakkında da konuşan Başkan Mahçiçek, “2002 yılından bu yana bu iktidarı önlemek her şeyi yaptılar ve son olarak ihtilale kalkıştılar. Eğer muvaffak olsalardı Türkiye şimdi bölünmüştü. Bir parça bizden, bir parça İran’dan alacaklardı. Zaten Suriye bitmişti ve orada bir terör devleti kurulacaktı. Ama bu milletin sağlam olduğu kadar başındaki liderde sağlam Allah’a şükür” dedi.

Göreve başladığı 2014 yılında her şeyin en iyisini yapacağını belirttiğini hatırlatan Başkan Mahçiçek, sorumluluklarını yerine getirdiğini ve Allah’ın izni ile de her zaman getireceğini ve bu ülkeyei bu memlekete katkı sağlayacağını ifade etti. Konuşmasını vatandaşın Ramazan ayını ve yaklaşan bayramını tebrik ederek sonlandıran Başkan Mahçiçek, “Rabbim bizlere zarar vermek isteyenlerden korusun, çocuklarımızla, ailelerimizle beraber sağlık ve mutluk içerisinde, böyle güzel günlerde buluşmamız dileğiyle” diyerek, teşekkür etti.

Son olarak açılış konuşması yapmak üzere kürsüye davet edilen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ahmet Özdemir şu ifadeler yer verdi. “ Çok güzel, çok samimi bir ortamdayız. Ak Parti teşkilatları, Ak Parti kadro ve belediyeleri gelmiş, kendi ilçesinin mahallesinde çok güzel yaptığı bir hizmeti neşe ve keyif ile teşkilatını da yanına almış ve sizinle bu mutluluğu paylaşıyor. Çünkü bu hizmet sizlere özel yapılmış. Hamd olsun bu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin bizlere kazandırmış olduğu bir anlayış. Önceden siyaset biraz farklı ilerlerdi. Hatta diğer Müslüman ülkelerde şu anda konuşuluyor. Örneğin; Mısır’ın halkı Müslümandır ama yönetimi değildir. Irak, Libya, Cezayir de verebileceğimiz örneklerdendir. Aslında önceden bizim devletimizde de aynı yönetim biçimi uygulanmaya çalışıldı. Sonra bu devletin başına milleti ile düşünen, milleti ile hareket eden bir lider geldi. Ve her şeyi biz milletimizle birlikte yaptık. Her şeyi sizlere sorduk. Eleştirilerinizi dinledik. Bize kızdığın zamanlarda oldu, haklısınız gereğini yaparız dedik. Ve geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanımız yönünü Avrupa’ya dönüp sert bir şekilde istediğini ifade edebiliyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü arkasında sizler varsınız. Yani sizin ona verdiğiniz güce inanıyor.”

Video yükleniyor