Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’in de eğitim alanına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği Okur Yazar Buluşması etkinlikleri devam ediyor. Kahramanmaraş’lı yazar Vehbi Vakkasoğlu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu ve Ilıca Çok Programlı Anadolu Liselerinde öğrencilerle buluştu.

Program ilk olarak Onikişubat Belediyesi’nin yapımını üstlendiği İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı’’ adlı film gösterimi ile başladı. Kahramanmaraş’ın destansı hikâyesini anlatan film, öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

Filmin izlenmesinin ardından konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen yazar Vehbi Vakkasoğlu öğrencilere kendi yaşamından kesitler anlatarak, öğrencilerin ilgisini çekti. Dikkat çeken sohbetin ardından öğrenciler, merak ettiği soruları yazara sorarak sohbet etti.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı açıklamada eğitime verdiği desteğin geri dönüşünü almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Öğrencilerin okuma oranını arttırmak için, özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmalar neticesinde başarı elde ettiğini belirten Hanefi Mahçiçek, çocukların okuma oranında gözle görülür, elle tutulur bir artışın yaşandığını söyledi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçeki, okumanın ve eğitimin, gelişmekte olan ülkelere her zaman fayda sağlayacağını ve başarıya ulaşmada en önemli faktör olduğunu ifade etti. Mahçiçek, insan odaklı bakış açısıyla, özellikle de gelecek nesilleri aydınlatmak için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Okur Yazar Buluşması programının sonunda okul yönetimi Vehbi Vakkasoğlu’na çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan öğrencilere Onikişubat Belediyesi’nin hazırlamış olduğu İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı filmi ve kitabının da bulunduğu hediyeler dağıtıldı.