Onikişubat Beledi Başkanı Hanifi Mahçiçek, kentte görev yapan basın mensupları ile Ramada otelde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Mahçiçek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

BİZİ BÖLEMEYECEKLER
Mahçiçek: “Bu ülkenin insanları ne kadar medeni olursa, ne kadar eğitimli olursa, ne kadar kültürel olarak birbirine yakın olursa, ya da ne kadar hoşgörülü birbirine saygı gösteren insanlardan müteşekkil olursa bu ülke daha iyi olacak. İdeolojik saplantılar olmazsa bu ülkenin önünde duracak hiçbir ülke yok. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar görüyorsunuz çökertemiyorlar” dedi.

'KATAR’IN PERDE ARKASI VAR'
“Katar’ı ablukaya alma Katar'a yapılan bir durum değil” diyen Mahçiçek şöyle konuştu: “Katar'ın 2 milyon 700 bin  nüfusu var. Katarın bir kıymeti yok. Katar'ın arkasında duran başka bir ülke var. Biz Müslümanların; başka bir ifade ile zulme uğrayan dünyadaki tüm insanlara sahip çıkan bu ülkeye yapıldı. Bunları böyle biliyor böyle kavrıyoruz. Ama bütün bunlar İnşallah akim kalacak. Bu ülkeye daha çok iyi noktalara çıkacak”

'KURUMSAL KİMLİK KAZANDIRDIK'
Göreve geldiğinden bu yana 12 Şubat belediyesine kurumsallık kazandırdığını belirten  Mahçiçek: “Aşağı yukarı 3,5 seneden bu yana beraber çalışıyoruz. 12 Şubat ilçemizin daha yaşanabilir daha güzel atmosferde hayat sürmemiz bakımından gayret ediyoruz.  3,5 senede kurumsallık altyapısı olmayan bir belediyeye, 3,5 yılda kurumsal alt yapısı olan ve çok ciddi hizmetler üreten bir belediye haline dönüştürdük.  Bu belediyenin bu hale getirilmesinde tabii ki bizim çalışma arkadaşlarımızın, mesai arkadaşlarımızın ve basın mensuplarının çok büyük emeği var” dedi.

'FİZİKİ MANADA ÇOK ŞEY YAPTIK'
Mahçiçek, fiziki manada 12 Şubat ilçesine çok hizmet yapıldığını belirterek şöyle konuştu: “Fiziki manada çok şey yaptık. Asfalt yaptık yol yaptık, 250 bin metrekare asfalt 7,5 milyon   
metrekare kilit parke yol yapmışız. Bir senede 163 tane park yapmışız. Türkiye'de ilk defa 40 ve 50 dairenin üzerinde olan sitelere fitness takımları koyduk. Spor yapalım sağlıklı kalalım diye. İlk defa insana odaklı hizmetler yapıldı. Bunlar bizi en çok mutlu eden şeyler”

'EĞİTİMİ GÜÇLÜ TUTTUK'
Türkiye’de ilk defa “Kahramanmaraş bilgi ile buluşuyor” projesini yaptıklarını belirten Mahçiçek son olarak şöyle konuştu: “Sonuçlarını alarak ödüllendirdiğimiz Kahramanmaraş bilgi ile buluşuyor projesi. Türkiye'de ilk defa yapılan bir uygulama idi. 290 bin öğrencimize okuma imkanı sağlık, kitap okuma imkanı. Bu 290 bin öğrencimizin içerisinde kitapları ne kadar okudu ne kadar anladı kabilinden yaptığımız sınavlara 70 bin öğrencimiz müracaat etmiş. Bu 70 bin öğrencimizin girdikleri sınavda 2 bin 660 tanesi full yapmış. Onların içerisinde bir eleme daha yapıldı. Çocuklarımız anneleri ile babaları ile birlikteydi. tıpkı üniversite sınavı gibi Tıpkı TEOG sınavlarına girer gibi sınava geldiler.  Bu sistem bu iş oturmuş. Çünkü aileleri ile birlikte geliyor çocuklarımız. Demek yeterli derece de ciddiye almışlar. Bunlar Türkiye'de ilk defa yapılan şeyler. Bu ülkenin ihtiyacı olan ve eğitimli nesiller, çocuklarımıza okutmak eğitim seviyesini yükseltmek onların bu ülkeyi gelecekte bizden daha iyi yönetmelerini sağlamak. Bu işin temeli de bu başka yolu yok. Bunun ilk defa Türkiye'de Kahramanmaraş 12 Şubat Belediyesi yapmış”

(Haber: Mustafa Kılınç/Kamera: Kurtuluş Karaaslan)