Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yapımı tamamlanan Kale Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi törenle açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve milletvekillerinin katıldığı açılış saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek törende yaptığı açıklamada, "17 derslik bir okul burası. 500’ün üzerinde öğrencimiz burada okuyacak inşallah. Arkasında yine orta okullarımız da olduğu gibi 80 kişilik yurdumuz var. 15 Temmuz’da hain kalkışma sırasında ülkedeki en önce gelen şehitlerden oldu. Hem de ciğerpare oğluyla beraber. Değerli kardeşlerim bu nedenle okutacağız. Okutacağız ki, burada yetişen çocuklarımız bu ülkeyi bizden daha iyi yönetsin. Daha iyi noktalara taşısın. 100 senede yapılamayanı 4,5 senede yaptık. Yapacağız da. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu millete hizmet için geldik” diye konuştu. 

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, lisenin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.