Onikişubat Kaymakamlığı ve Onikişubat Belediyesi'nce “Yürekleri Isıtıyoruz” projesi ile sanayide çalışan tam 2 bin çırağa kaban ve yanı sıra yün çorap, kışlık bot ve Ali Fuat Başgil'in Gençlerle Başbaşa kitabı hediye edildi. Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, zenginiyle fakiriyle, genciyle yaşlısıyla Onikişubat’ta yaşayan herkese hizmet götürmenin çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Yaşam tecrübelerini gençlere aktarıp, nasihatlerde bulunan Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Sizler aslanlar gibi çalışarak, gayret göstererek bir yerlere geliyorsunuz. Cenab-ı Hak herkese bir rota çizmiş, herkese bir gelecek tayin etmiş. O geleceği, o kader çizgisini takip etmeye çalışıyoruz. Bizler de Onikişubat Belediyesi olarak toplumun bütün kesimlerine, zenginine fakirine, gencine yaşlısına herkese ulaşmaya gayret ediyoruz. Çünkü bu memlekette yaşayan her kardeşimiz değerlidir, kıymetlidir. Ama bizim en öncelikli ulaşmamız gereken kesim gençlerimizdir, yani sizlersiniz. Çünkü biz sizler gibiyken çok büyük sıkıntılar yaşayarak bugünlere geldik. Onun için değerli gençler, bir taraftan okuyacağız, bir taraftan çalışacağız. Ama şunu unutmayacağız. Karamsar olmayacağız. Böyle bir düşünceye kapılmayacağız. Mücadele edeceğiz. Çalışacağız, Hem ülkemize, hem memleketimize hem de ailemize yardımcı olacağız. Hem kendimizi kurtaracağız hem de ailemizi ve ülkemizi kurtaracağız. Biz de belediye olarak her zaman sizlerin yanında olacağız.”

Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek ise şunları söyledi;

"Bu yıl 3'üncüsü uygulanan özellikle belediyemizin gayretleriyle ilçemize ve gençlerimize, öğrencilerimize dağıtılmak üzere gönderilen 2 bin tane kabınımız ve bir miktar botumuz var ve kaymakamlık ve belediye ortak çerçevesinde hediye edeceğiz. Sizler haftanın 1 günü eğitim için buraya geliyorsunuz, diğer günler esnafların yanında iş yerlerinde eğitiminize devam ediyorsunuz. Ben de bir esnaf çocuğuyum 30 yıldır da bu meslekte iyiyiz inanın şu anda üniversiteyi bitirenlerin iş bulması normalde esnaflıktan yetişenler göre daha zor, hatta birçoğunda ekonomik olarak iyi yapıyorsanız işinizi esnaflar çok kazanıyor. Yeter ki siz yaptığınız işi gittiğiniz iş yerinde iyi öğrenin çıraklıktan, kalfalığa, ustağa kadar belgenizi alarak kendi dükkanınızı ve iş yerinizi açacaksınız"