Onikişubat Belediyesi’nin Down Sendromlu çocuklar için kente kazandırdığı Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri 30 Ağustos Zafer Bayramında her yaştan vatandaşa gerçek bir coşku yaşattılar. 

Down sendromlu öğrenciler bir taraftan yeteneklerini sergilerken diğer taraftan mini konserler ve etkinliklerle izleyicilere güzel bir gösteri hazırlamanın zevkini yaşadılar. Yöresel oyunların yanı sıra Mehteran takımının sergilediği milli marşlar, etkinliğe katılanlara manevi anlar yaşattı. 

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda down sendromlu öğrenciler ‘+1 Farkla’ diyerek yeteneklerini sergilerken ziyaretçiler de onlara eşlik etti.

Seramik şekillendirme ve boyama, yaşam becerileri atölyesi kapsamında ‘makarna saçı yapıyorum’, resim sergisi, pasta süsleme, küçülen kağıtlar, müzik eşliğinde beden perküsyonu, renkli karelerle atlama, milli mücadele dönemi türküleri konseri gibi birçok etkinlikte +1 öğrencileri ve ziyaretçiler hem eğlendiler hem oynadılar.

Çocukların emek vererek çizdikleri yağlı boya resimler 30 Ağustos Zafer Bayramı boyunca ve 3 gün sergilenecek. Ana sponsor olan MADO Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kambur'a desteklerinden dolayı teşekkür edildi.

Programda konuşmaya yapan MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur şunları dile getirdi:

"Bu programa işbirliği yaparken bunun bu kadar güzel olacağını düşünemiyordum. Ama burada gördüm ki biz grup olarak doğru bir işe karar vermişiz. Tüm kardeşlerimizin çocuklarını, tüm çocukları istihdam etmek için özellikle tüm iş yerlerimizde çalıştıracağız inşallah. Böyle bir programı düzenledikleri için kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum."

Program sonunda konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek şu açıklamada bulundu:

"Bugün biliyorsunuz 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız.Bir Kahramanmaraşlı olarak iftihar ederiz ki Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcı, ilk kıvılcımı Kahramanmaraş'tandır. Nihayeti de 30 Ağustos tarihi zaferimizdir. Kahramanmaraş'ta kurtuluş mücadelesi başlar, her tarafı işgal edilmiş olan ülkemizin her tarafından işgalcilere karşı; donanımlı ordusu, silahı olmayan ama yüreği olan, imanı olan bu millet ayağa kalkar ve Kahramanmaraş'ta o ayağa kalkışın başlangıcıdır.  Sonrasında 24 Ağustos'ta yani bundan 99 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün koordinesinde, yönetiminde son noktayı koyar. 30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye'nin yeniden şahlanışının, yeniden bir destan yazışısın önemli bir günüdür. Dolayısıyla artık ülkemiz, Türk milletimiz, vatanımız o işgalcileri memleketimizden, vatanımızdan kovmuşlardır ve özgürlüğünü, bağımsızlığını bir defa daha kazanmışlardır.

Zaten bu ülkeyi, bu milleti de o mandacıların yönetemeyeceği o günden bellidir. Bu ülke hiçbir ülkenin esareti altında, onların mandası altında yaşayamaz. İşte bugün, o güzel günün, yani o destan gününü çocuklarımız ve aileleriyle beraber yaşıyalım ve kutlayalım istedik. Doğrusu bugün bizlerle beraber bu çocuklarımız güzel şeyler gösterdiler bize. Bu ülkenin geleceğinin olacağını da gösterdiler, aileleri de bizlerle beraber oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. "