21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi, Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinliğe Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara Kahramanmaraş Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Nur Yerhan, Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, aileler ve çocuklar katıldı.

Down Sendromlular Derneği Başkanı Zeynep Yerhan, Down Sendromlular hakkında hassas davranılması gerektiğini, onları sosyalleştirmek ve hayata kazandırmak için herkesin sorumluluk sahibi olmasını belirterek, şu sözlere yer verdi, "21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü bugün. Kahramanmaraş'ta 2014 yılında 7 aileyle kurduğumuz derneğimiz bugün ikiyüze yakın üye ile yoluna devam ediyor. Farkındalık dedik; biz tabi bize bakan tarafıyla Down Sendromlu çocuğu olan aileler olarak, onların toplumda bir nebze geride kalmışlıklarını, gözardı edilmişliklerini, telafi etmek, artık bunların önüne geçmek için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Çok kısa bir zaman içinde şehrimizde, down sendromlu çocuklarımızı çok büyük ve örnek bir projeyle buluşturacağız. Bunun müjdesini verebiliriz. Onikişubat Belediyemiz ve İstanbullu bir hemşehrimiz Alper Topçuoğlu Bey'in katkı ve destekleriyle örnek bir proje olacak. Bu projenin Türkiye'de örneği yok. Hem eğitim hem sanat hem de sosyal aktivitelerin bir arada yapılabileceği çok güzel bir proje. Yani bütün bunlar tabiki gayret ve çabanın, gönülden inanmanın eserleri, biz öyle düşünüyoruz. İnşallah bu örnekler çoğalır. Tüm ülkemize yayılır, bunu diliyorum tüm çocuklar adına" dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’te Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde farkındalık yarattıklarını ifade ederek mutluluğunu dile getirdi. Bu kapsamda da herkesin gayret içerisinde olmasını belirterek, şu ifadelere yer verdi, "Bugün 21 Mart bir taraftan baharın başlangıcı, nevruz günü. Bir taraftan da bugün melek çocuklarımız, Down Sendromlu çocuklarımız, onların günü. Dolayısıyla her iki güzel gün bir arada. Sabah Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği, kayak merkezimizdeki Nevruz programına iştirak ettik. Şimdi de melek çocuklarımızın yanına geldik. Gerçekten melek çocuklar adı üstünde. Kötülük bilmeyen, yanlışlık bilmeyen. Ama ailelerin üzerinde de tabiki önemli bir sorumluluk getiren çocuklar. Eğitiminden tutun, yaşamlarına kadar her alanda ailelerini gerçekten ciddi manada sorumluluk yükleyen çocuklarımız. Melek çocuklarımızla ve aileleriyle beraber olma imkanı yakaladık bugün. Burda onlar için küçük bir etklinlik, eğlence düzenledik, çocuklarımızın ve ailelerin güzel vakit geçirmesi için. Bende kısa bir sürede olsa uğrama imkanı buldum bu eğlenceye, bu güzelliğe. Bütün ailelelerimize güzellikler diliyorum, çocuklarıyla beraber sağlıklı mutlu güzel seneler diliyorum" şeklinde konuştu.