Şehir merkezindeki hizmeti kırsala taşımayı hedefleyen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Cihat Sezal, Ak Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, belediye meclis üyeleri, teşkilat üyeleri ve mahalle sakinleri eşlik etti.

Açılışta konuşma yapan Döngele Mahalle Muhtarı Halil Arıkel Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e kırsala verdiği değer ve yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Ayrıca Onikişubat Belediyesi’nin 7 güzel adamın şehrine 7 İmam Hatip Okulu diyerek projelendirdiği ve Döngele Mahallesine inşa ettirdiği okul ve yurdun mahalle sakinlerini çok mutlu ettiğini belirten Arıkel, “Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendi mahallemize çok önemli yatırımlar yapıyor. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 2014 yılında belediye seçimlerinde çocukların köylerde plastik terliklerle çamurlar içerisinde gezdiğini ifade ederek, o zaman çocukları bu çamurlardan kurtaracağını söylediğini hatırlattı.

Döngele mahallesine 2 Milyon 996 Bin TL’lik kilit parke yatırımı yapıldığı aktaran Başkan Mahçiçek, okul yatırımlarıyla beraber Döngele Mahallesine toplamda harcadıkları miktarın 6 Milyon 750 Bin TL olduğunu söyledi.

Döngele Mahallesi için iller bankasından nüfus karşılığında gelen miktarın ise 1 Milyon 415 Bin TL olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, 6 katı daha fazla yatırım yaptıklarını belirtti.

Şehir merkezindeki hizmeti kırsala taşımayı istediğini belirten Mahçiçek, çocukların eğitimine değinerek, onların sermaye olduğunu, mal ve mülkün önemsiz olduğunu, geleceği onların kurtaracağını söyledi.

Aileleri çocukları yetiştirirken hassas davranmaları hususunda uyaran Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin inşa ettirdiği okullarda çocukların mutlaka eğitim alması gerektiğini vurguladı.

Devletin eğitim alanında da her türlü imkânı sağladığını ifade eden Başkan Mahçiçek, maddi imkânsızlıktan dolayı okutamıyoruz bahanelerini kabul etmediğini söyledi.

Konuşmasında seçim sürecine değinen Başkan Mahçiçek, “ Kahramanmaraş olarak, Allah’a şükür her zaman Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiyi destekledik ve desteklemeye devam edecek, onu mahcup etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız sizden aldığı güçle, bu ülkeye zarar vermek isteyenlere hem içeride hem dışarıda cevabını verecektir.

Güneyde ülkemizi kuşatmak için bir terör devleti kurmaya çalışıyorlar. Ama o kuşatmaları kırabilmemizin tek yolu, Cumhurbaşkanımıza destek vermek ve onu daha güçlü yapmaktır. Onun yolu da sizlerin vereceği oylardır.

170 ülke 5 ülkenin oyunu karşılayamıyor. Böyle adaletsiz bir düzen olur mu? Olmaz. Bunu söyleyebilen dünyada Türk Lider kim? Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi” dedi.

Konuşmalarını yalnız bırakmadıkları için mahalle sakinlerine can-ı gönülden teşekkür ederek sonlandıran Başkan Mahçiçek, vatandaşın Kadir Gecesini ve Ramazan bayramını şimdiden tebrik ederek, projelerinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Son olarak konuşma yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Cihat Sezal “ Onikişubat Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiye mahallelere yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız gençleri kazanırsak, geleceği kazanacağımızı, gençleri kazanırsak ülkemizim müreffeh bir seviyede olacağını ifade etti. Kendisini gençlere gösterdiği ehemmiyetten dolayı tebrik ediyor ve sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasına Onikişubat Belediyesi’nin Döngele Mahallesine yaptığı yatırım rakamlarının öneminden bahsederek devam eden Sezal, 15 yıl önce hiçbir ilçe belediyesinin bu rakamları taahhüt edemeyeceğini ifade etti. Ak Parti iktidarının 15 yıldan bu yana bütün kazancını milletine hizmet için harcadığının bir göstergesi olduğunu belirten Sezal, 6 gün boyunca kırsalda ki mahalleleri gezdiğini ve bütün mahallerde yol, taziye ve okulların dört dörtlük yapıldığını söyledi.

24 Haziran seçimlerini sadece Türkiye için değil, dünya üzerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı mazlumların lideri olarak gören, Müslümanların geleceği olarak gören, tüm Müslüman âleminin seçimi olarak nitelendiren Sezal, vatandaşlara yapacakları iki adım olduğunu, bunlarında Ak Parti logosunun ve Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının olduğu her yere mühür vurmak olduğunu söyledi.

Daha sonra Döngele ve Demrek Bilgi ve Kültür Evi açılışları gerçekleştirirken, mahalle sakinlerine şal, mutfak önlüğü ve Türk bayrağı dağıtıldı.