Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 24 Haziran seçimi sürecinde gösterilen üstün gayretler nedeniyle teşekkür etmek amacıyla, Onikişubat Bisiklet ve Yürüyüş Yolu’nda kahvaltı programı düzenledi. Programda bir araya gelen özel konukları arasında Yasmeeng ile Turk damat Okan Denizdolduran çifti de yer aldı.

Çinli gelin Yasmeeng ile Turk damat Okan Denizdolduran'dan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e kentin turizme kazandırılması yönunde tavsiyelerde bulundu. Başkan Mahçiçek de çifte mutluluklar dilerken turizm baglaminda projelerinin oldugunu ve bunu en kısa sürede açıklayacaklarını ifade etti.

Başkan Mahçiçek ve Denizdolduran çifti Kanal Maraş mikrofonlarına konuştu:

Okan Denizdolduran, "Eşim bu duruma çok şaşırdı. Sizde belediye başkanımla bu kadar yakın olabiliyorsunuz, bu kadar içli dışlısınız çünkü yani Çin Hükümeti olsun, Çin'de olsun Dubai'de olsun özellikle yani belediye başkanıyla olsun sıradan bir müdürle bile görüşmeniz biraz zor. Hani siz nasıl bu kadar yakın olabiliyorsunuz diyor, nasıl oluyorda bu kadar birlikte olabiliyorsunuz dedi. Biz içli dışlıyız sürekli annem olsun istediğimiz an gidip görme şansımız var" şeklinde konuştu.

Denizdolduran çiftine mutluluklar diliyen Başkan Mahçiçek ise, "Kendileriyle burada birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Allah kendilerine mutluluklar nasip etsin, güzel bir hayat nasip etsin ve inşallah çok sayıda evlatları olsun" dileklerinde bulundu.

Başkan Mahçiçek'in ardından tekrar söz alan Denizdolduran, "Biz aslında Onikişubat Belediye'mizden hem eşim hem ben olarak bir ricamız var, az önce sayın milletvekilimizde orada söyledi zaten. Onikişubat olarak Allah'a şükürler olsun bizim herşeyimiz var, biz şu anda eşimde az önce dedi Türkiye'ye gelen turistler Kapadokya, Pamukkale, Marmaris, Bodrum, İstanbul yapıp çıkıyorlar. Hani biz bunu eşimle bir haftadır konuşuyoruz. Hani neden biz insanları İstanbul'dan Kahramanmaraş'a, Kapadokya'dan Pamukkale'ye, Pamukkale'den direk İstanbul'a almıyoruz. Bizim düğünümüzde 10 kişi felan gelmişti Çin'den, insanlar buranın havasına inanılmaz derecede hayran kaldı. Şehrin güzelliğine, insanların sıcakkanlılığına mesela Kapalı Çarşı'daki ürünlerimiz ondan sonra Kahramanmaraş'ın dondurmasına inanılmaz derecede bir hayran kalındı. Mesela nasıl bir turistik lokasyon olarak bunu ayarlayabiliriz, nasıl bunu Kahramanmaraş insanlarına refah olarak kazandırabiliriz artık hani bunu düşünmemiz lazım. Artık Allah'a şükür Maraş'ın herşeyi var. Biz artık bence yerli turist değil de dış turiste biraz açılmamız lazım" şeklindeki konuşmasının ardından Başkan Mahçiçek şöyle devam etti, "Bu konuda çalışıyoruz, yakın bir zamanda inşallah çalışmalar biter. Şimdiden konuşmak istemiyoruz tabi. Kahramanmaraş'ı uluslararası bir alan ya da uluslararası bir ziyaretçi için gayret ediyoruz. Yakın bir zamanda da inşallah çalışmalarını açıklayacağız" dedi.

KANAL MARAŞ ÖZEL HABER