Onikişubat Belediyesi tarafından hizmete açılan Bilgi ve Kültür Evleri meyvelerini vermeye başladı. Şehit Duran Melemir ve Şehit Haşim Yenigül Bilgi ve Kültür Evlerinde eğitim gören kursiyer kadınların hazırladığı eserler, bir alışveriş merkezi’nde düzenlenen sergi ile görücüye çıktı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen tarafından açılışı yapılan sergide, Kahramanmaraş’a özgü bindallılar, iğne oyaları ve nakışlar vatandaşların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Başkan Mahçiçek, yapılan yatırımların karşılığını almanın sevincini yaşadıklarını söyledi. “Bilgi ve kültür evlerimizde verilen eğitimlerin semeresini vermesi bizim için mutluluk verici” diyen Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Gördük ki, hanımefendiler kurslarımızda çok güzel eserler oluşturmuşlar. Bugün bu yaptıkları güzellikleri hemşehrilerimize tanıtma imkanları olacak. Bu kabil çalışmalarımızın semeresini verdiğini görmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu çalışmalarda emeği geçen çok değerli hocalarımıza, değerli kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Allah emeklerini zayi etmesin diyorum. Ben inanıyorum ki bu güzellikler, bu çalışmalar daha da gelişerek devam edecek ve bu hanımefendiler ev ekonomilerine küçük de olsa bir katkı sağlayacaklar. Dolayısıyla daha üretken hale gelecekler. Biz de belediye olarak bu kabil fiziki mekanların yenilerini de yapıyoruz. Onlarda umarım ki bu tür güzelliklere vesile olur. Bir kez daha bu ürünleri hazırlayan, insanlarımızın beğenisine sunan hanımefendi kardeşlerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Açılışın ardından sergiyi gezen Başkan Mahçiçek, eğitmen ve kursiyerlerden sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı. Sergi, Pazar akşamına kadar Piazza Fuaye alanında sergilenecek.