Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Onikişubat Belediyesi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Tesislerinde kahvaltı programı düzenlendi. Burada basın mensupları ile bir araya gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Gece gündüz mesai kavramı gözetmeksizin emek harcayan, ter döken tüm basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum" dedi.

Yakın bir zamanda Kahramanmaraş'ın çevresi ve daha güzel yaşam tarzı getirebilmesi bakımından "Sıfır Atık" projesini getireceğini kaydeden Başkan Mahçiçek, "Her eve birkaç tane çöp kovası koyacağız. Bunların üzerine yazılar yazacağız. Pet şişe gibi ya da ona benzer yemek atıkları gibi geri dönüşüme kazandırılabilecek atıklara kutular hazırlayacağız. O organik atıkları kovalara toplayıp gübreye dönüştürülmesi için bir mekanizma koyacağız. Daha sonrasında o organik atıkları gübre olarak kullanacağız. Bu gübreleri de kendi bahçelerimizde kullanacağız. 

"TASARRUF SAĞLANACAK VE GÜBRE PARASI VERMEYECEĞİZ"
Böylelikle daha temiz bir çevre ve atıkları toplamada ekonomi anlamında atılım yapacağız. Bu şekilde tasarruf sağlanacak ve gübre parası vermeden bahçelerimizde ve parklarımızda kullanacağız. Bu projeyi ilk olarak daha çok yemek yapılan alanlarda kullanıma açacağız. Örneğin Kredi Yurtlar Kurumu, Yatılı öğrencisi olan okullar, lokantalar ve yemek şirketlerinde. Buralardan başlayarak bu projeyi bütün Kahramanmaraş’a yayacağız." diye konuştu.