Kadınlara söz hakkı verilmesinin önemine değinen Başkan Mahçiçek, şu ifadelere yer verdi,

“Toplumun gelişiminde büyük payları olan kadınlarımız, yaşamın her alanında kendisini ispatlamış ve başarı elde etmiştir. Vicdan, merhamet, fedakârlık ve sorumluluk duygusu en üst düzeyde olan kadınlarımız, gerek iş dünyasında gerekse aile ortamında göstermiş olduğu özveri ile toplumumuzun temelini oluşturmaktadır.

Aile ekonomisine de ciddi oranda katkı sağlayan kadınlarımızın, her zaman eğitim ile kişisel gelişimlerini tamamlamaları taraftarıyım. Bu kapsamda Onikişubat Belediyesi olarak, kadınlarımızın ekonomisine ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla önemli projeler hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi Bilgi Kültür Evleri. Kırsalda 65, şehir merkezinde ise bulunan toplamda 8 adet Bilgi Kültür Evimizle öğrencilerimizi eğitmenin yanı sıra, kadınlarımıza da çeşitli alanlarda eğitimler veriyoruz. El sanatları gibi alanlarda meslek kazandırma adımları atarken, onların aile ekonomisine katkı sağlamalarında bir aracı görevi görüyoruz. Okuma Yazma Seferberliği projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlarımıza okuma yazma kursları açarak, onlara eğitimler veriyoruz.

Öte yandan belediyemizde yaklaşık 250 kadın personelimizle çalışarak, hizmetimize de katkı sağlıyoruz. Bizler kadınlarımıza, kardeşlerimize her zaman destek olacak, daha iyi şartlarda olabilmeleri için emek harcayacağız” şeklinde konuştu.