AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın katılımı ile 30 Eylül Cumartesi günü saat 16.30'da Kılavuzlu Parkında, Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nun açılış töreni yapılacak. 

Açılış töreni öncesi açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "Bunun bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk ama tabii yer seçiminde zorluklarımız vardı. DSİ Bölge Müdürlüğümüzle ve Genel Müdürlüğümüzle konuştuk. Bu iş için yer seçimi olarak en isabetli yerin kanalın kenarı olduğunu gördük. Orayı Bölge ve Genel Müdürlüğümüzden aldık. Sonra projeyi hazırladık, başladık yapmaya. Bu memlekette yaşayan bütün insanlarımızın özellikle çocuklarımızın hayal ettiği böyle bir yürüyüş ve bisiklet yolunun gerçekten Türkiye'de bir ilk olarak Onikişubat Belediyesi olarak bizler yaptık. 

Belki Türkiye'de veya Avrupa'da olmayan güzel bir proje geliştirdik. Şimdi artık fazla kilolara paydos diyoruz. Artık obezite yok. Yürüyeceğiz hem sağlığımızı kazanacağız, spor yapacağız hem de çocuklarımızla beraber hep beraber eğleneceğiz ve özellikle çocuklarımız o çocukluğun güzelliğini rengini inşallah yaşayacaklar hem de aileleriyle beraber birliktelik sağlayacaklar.

Bir ilki Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğiz ve yarın herkesi Kılavuzlu Parkı'na davet ediyoruz" dedi.