Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan temizlik işçileri ve aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Personel ailelerini selamlayıp, Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik eden Başkan Mahçiçek, “Safalar getirdiniz, hoş geldiniz” dedi. Sahada görev yapan personellerine ayrı bir değer verdiğini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Bizim yanımızda çalışan arkadaşlarımız kıymetlidir, ama sahada çalışan arkadaşlarımız daha kıymetlidir. Bu farkındalığı hep yapmışızdır, yapmaya da devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Ramazan’ın rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu anımsatan Mahçiçek, şöyle devam etti:

“Beraber çalıştığımız 3,5 yıl içinde böyle bir iftar yapma şansımız olmamıştı. Ama artık bundan böyle bu kabil iftarlarımızı beraber yapmaya gayret edeceğiz. Yani soframızı paylaşacağız. Ramazan ayı birliğimizin ve beraberliğimizin, bu ülkedeki yaşayan bütün insanların birlikteliğinin en üst düzeyde olduğu bir ay. Allah’ın yardımıyla bu ülkede yaşayan insanların birliğini bütünlüğünü bozamayacaklar. Bu memlekete zarar vermek isteyenlere de Allah fırsat vermeyecektir. Bundan sonra da muvaffak olamayacaklardır.”

Tüm çalışanlarından aidiyet duygusuyla görevlerine devam etmelerini isteyen Başkan Mahçiçek, Ramazan Bayramı öncesinde de maaş müjdesi verdi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir yerde çalıştığımız zaman o yere aidiyet duymamız lazım, oraya gönülden bağlı olmamız lazım. Yani ekmek kazandığımız yere yanlış yapmamamız lazım. Aramızda yapanlar varsa, onlara da müsaade etmememiz lazım. Çünkü buralar bizim ekmek kapımız. Ben inanıyorum ki bütün arkadaşlarım evlerine helal lokma götürmek için varsınız. Buna da inşallah devam edeceksiniz. Bu gün arkadaşlarımla konuştum. Her ayın ilk günü maaş alıyorsunuz. Sizlere bayramdan önce maaşlarınızdan bayramda harçlık etmek üzere 750 TL yatıracaklar. İnşallah bayram öncesi ihtiyaçlarınızı gidereceksiniz. Bir defa daha hoş geldiniz diyorum.

Hepinize ailenizle birlikte kazasız belasız ve mutluluk içerisinde bir bayram diliyorum. Tekrar tekrar böyle mübarek akşamlarda buluşmak üzere diye dua ve temenni ediyorum.”

Daha sonra dualar edilerek, iftarlar yapıldı.