Kamuoyunu bilgilendirmek adına, hızlı ve tarafsız, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışıyla ülke ve dünyada neler olup bittiğini halka aktararak insanların bilgilendirmesini sağlayan gazetecilerin bir nevi toplumun gözü kulağı niteliğinde olduğunu, demokrasinin vazgeçilmez bir ilkesi olan basının vatanın bekası, milletin menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirdiği fedakar çalışmalarının takdire şayan olduğunu aktaran Mahçiçek, mesajında şunları kaydetti:

“Gazetecilik mesleği zor olduğu kadar güzel bir meslektir. Sonuçta zor olanı başarmak güzel ve değerlidir. Kolay olanı herkes başarabilir, kolay olanı herkes yapabilir. Her meslekte olduğu bu mesleğin de zorlukları vardır. Mesai gözetmeden, yağmur çamur demeden çalışan gazetecilerimizin değerleri tartışılmazdır. Demokrasinin vazgeçilmez birer unsurları olan gazetecilerimiz; milletimize hayatın her alanında olan gelişmeleri aktarıyor. Siyasi, ekonomi, kültürel, sosyal alanda ülkemizin gelişimine önemli derecede katkıları bulunuyor. Kamu yararına hizmet etmeyi ilke edinen ve bu doğrultuda mesleğine aşkı katarak çalışan gazetecilerimizin karşılaştıkları zorlukların da farkında olduğumu belirtmek istiyorum. Ama bu zorluklar karşısında vatandaşın memnuniyeti ve en önemlisi de ülkesinin kalkınmasına katkı sunduğunu anlayınca karşılaştıkları zorlukların hiç önemi olmadığını hissettiklerine eminim. Zaman içinde hem teknolojik, hem insan kaynağı ve hem de etik değerler bakımından terakki eden basınımızın bundan sonra da bu gelişimini devam ettirerek milletimize ve insanlığa hizmet edeceğine bütün kalbimle inanıyorum.

İlimizde ve ilçelerimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber siteleri, radyo, televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile tüm dünya ya ulaşan güçlü basınımız tüm hemşerilerimizin gurur kaynağıdır” dedi.

Mahçiçek, milletin haber alma hakkı için cefakar, fedakar ve meşakkatli bir tutumla, gece gündüz çalışan, demokrasinin yanında saf tutan, millet için kalem oynatan tüm basın mensuplarını tebrik ederek, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutladı.