Başkan Mahçiçek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Büyük Zafer’in, Türk Milletinin hürriyet ve istiklal düşüncesinin sonsuza dek sürecek bir tecellisi olduğunu belirtti. Başkan Mahçiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi şan ve şerefle dolu olan yüce Türk Milleti için Ağustos ayı ayrı bir anlam ihtiva eder. Ağustos ayı, ‘zafer’ ayıdır bizler için.. Çünkü Alparslan Anadolu’nun kapılarını bu ayda açtı. Kanuni, Mohaç’ta tarihin en parlak muzafferiyetlerinden birini bu ayda kazandı.. Ve Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki Türk Milletinin esir olunamayacağı, Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu olarak kalacağı Büyük Taarruzla bu ayda tescillendi.

Şimdi de gerçekten millet olarak çok zor bir süreçten geçiyoruz. FETÖ, PKK ve onun kolları ile DAEŞ gibi insanlıklarını kaybetmiş terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Ordumuz ve polisimizle gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında ülkemiz ve bölgemizin huzuru için çarpışıyoruz. Şunu belirtmeliyim ki, bu mücadelemizin de zaferle sonuçlanacağından en ufak bir şüphemiz yoktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi tüm bu örgütlerin kökü kazınacaktır. Ülkemiz ve milletimizin kutlu yürüyüşü sonsuza dek sürecektir. Bundan kuşkusu olanlar, Türk’e kefen biçmeye kalkanlar, maziye baktıklarında ne demek istediğimizi anlayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için can veren tüm şehitlerimi, kahraman gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”