Kahramanmaraş’ta 1978 yılında yaşanan 'Maraş Olayları'na yönelik Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek açıklamalarda bulundu.

Başkan Mahçiçek yaptığı açıklamada, "1970'li yıllarda bu ülkenin çocukları özellikle üniversite alanında okuyan çocuklarımız, derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz maalesef sağcı solcu versiyonu adı altında bölündürülmüştü, daha doğrusu bölmüşlerdi. Derneklere varıncaya kadar maalesef böyle bir ayrımcılık oluşturdular 70'li yıllarda. Bu ülkenin çocuklarını karşı karşıya getirdiler. Çok ciddi sayıda bu ülkenin özellikle üniversite bağlamında çocukları birbirini öldürdü. O kabil kurgularla kumpaslarla bu ülkenin çocuklarını gençlerini karşı karşıya getirdiler. Bu karşı karşıya getirmenin bir versiyonu bir Kahramanmaraş'ta uygulandı. Burada bir kargaşa çıkartılarak biliyorsunuz, falan yerde falanları öldürmüşler diye dedikodu çıkartılarak, Kahramanmaraş'ta bir de Çorum'da maalesef bu kabil olaylar oldu. Bizim gerçekten birinci sınıf vatandaşlarımız olan alevi kardeşlerimiz de ki ben Mağralı Mahallesindenim, hepsi bizim komşularımız, Yörük Selim'de oturan kardeşlerimiz, bunları karşı karşıya getirdiler ve üzücü şeyler oldu maalesef 1978 yılında. Biz bu üzücü şeyleri bu güne kadar telafi edemedik ama inanıyorum ki bundan böyle telafi edeceğiz. Bizim kardeşliğimizi, beraberliğimizi perçemleyeceğiz, güçlendireceğiz inşallah. Bu ülkenin insanları her insanı birinci sınıf vatandaştır, bizim nazarımızda, ülkemizin nazarında. Bu kabil bu ülkenin insanlarını karşı karşıya getirecek kumpaslara da inşallah hep beraber karşı çıkacağız bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bakın bu versiyonlardan bir tanesi de biliyorsunuz 15 Temmuz'da olmuştu. Bu defa da başka bir versiyon altında bu ülkenin insanlarını bölmeye çalıştılar, yönetimine el koymaya çalıştılar. Hatırlayın 1978 olaylarından sonra da o kargaşalardan sonra da biliyorsunuz 1980'de İhtilal oldu, yani bu ülkeyi karıştıracaksın bir noktaya getireceksiniz sonra gelip yönetimine el koyacaksınız. Bunlar yıllar itibaren çeşitli dediğim gibi bu kabil versiyonlar şeklinde, bu kabil oyunlar şeklinde bu ülkenin üzerinde maalesef bu oyunlar tatbik ediliyor, uygulanmaya çalışılıyor ama artık eğitim seviyemiz yükselmiş refah seviyemiz yükselmiş Allah'a şükür. İnşallah bu millet bu ülkenin çocukları gençleri bütün bir camiamız bütün sosyal kitlelerimiz bu kabil oyunlara gelmeyecekler bu kabil bu ülkenin üzerinde oynanan bu kabil oyunları inşallah bozacaklar. 

Ben bir defa daha o acı günleri emin olun ki anmak bile istemiyorum, hatırlamak bile istemiyorum. Çünkü gerçekten çok üzücü şeylerdi o günler. 70'li yıllarda ki bizim Maraş'ta o olaylar 1978'deydi,  Aralık ayındaydı. Dolayısıyla İnşallah bu ülkenin insanları arasında, vatandaşları arasında kardeşlikler arasında bu kabil oyunlara bir defa daha gelmeyeceğiz. Hep birlikte kardeşlik içerisinde, paylaşarak yardımlaşarak, kol kola el ele vererek bu ülkeyi İnşallah çok iyi şartlara taşıyacağız daha iyi şartlarla tanışacağız. Birliğimizi bütünlüğümüzü kardeşliğimizi İnşallah her geçen gün daha iyi noktalara taşıyacağız diyorum ben. Bu vesileyle o gün hayatını kaybedenlere de rahmetle yad ediyorum. İnşallah bu ülkenin Bu memleketin başına bu kabil olaylar bir defa daha tekerrür etmez gelmez diye temenni ediyorum" dedi.