31 Mart seçimlerinde oyların yüzde 66.53'nü alarak başarılı bir sonuç elde eden ve yeniden Onikişubat Belediyesi Başkanı seçilen Hanefi Mahçiçek, seçim sonuçlarına yönelik gözlemlerini Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan'la paylaştı.

Başkan Mahçiçek, "Bildiğiniz gibi 2014 seçimleriyle Kahramanmaraşlı kardeşlerimiz, Onikişubatlı hemşehrilerimiz AK Partimize teveccüh gösterdiler. Bize bu görevi tevdi ettiler"

31 Mart seçimlerimizde partimiz tekrar bizi aday olarak gösterdi. Sonuçta 2014'te biliyorsunuz yüzde 64 oy almıştık. 2019'da o yüzde 64'ün üzerine çıkarak 3.5 - 4 puan fazlasıyla tekrar seçimleri kazandık. Yani Onikişubatlı kardeşlerimiz, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz bize tekrar teveccüh gösterdiler. Bizde o teveccühe layık olabilmek için bütün gücümüzle çalışacağız

HİZMETLERİMİZİN YÜZDE 90'INI TAMAMLADIK

Zaten seçim çalışmalarımız esnasında bizim ilçemizdeki eksikleri tespit etmiştik. Seçimlerden sonra hemen o tespitlerimizi yapacağımız hizmetleri önceliklerine göre sıraladık. Süratle kurumsal altyapımızı da tamamlayarak çalışmaya başladık. Ve bu 5 yıllık dönemde de özellikle kırsal mahallerimizde eksik olan hizmetlerin yüzde en az 90'ını tamamladık çok bir eksiğimiz kalmadı. 

Bu çalışmaların içerisinde kültürden tutun eğitime kadar manevi dünyayı zenginleştirdik. Cami hareketlerine kadar, kurslara varabilecek kadar her türlü çalışmayı yaptık.

Özellikle kültür bağlamında 65 tane daha önce köy olan yerleşim yerimize mahallemize kültür evi yaptık. Şehir içindeki eksikleri tamamladık. Özellikle fiziki çalışmaların çok ötesinde eğitim alanında ki çalışmalarımıza önem verdik.

İşte bu bağlamda 6 tane okul yaptık yurtlarıyla beraber. 3 tane üniversite yurdu yaptık. Her sene kitaplar devletimizden kırtasiye çantalara belediyemiz sloganıyla eğitimimize özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarının eğitimine katkıda bulunmaya çalıştık. 

Ayrıca yükseköğretim konusunda üniversite hazırlık kurslarımızda, sosyal etkinlik merkezlerimizde oluşturduğumuz kurslarımızda üniversite hazırlık kurslarını başlattık. 

Geçen yıl 2450 öğrencimiz vardı. Allah'a şükür sınavlarda üniversite sınavlarında yüzde 71 başarı sağladı öğrencilerimiz. Bu sene 2750 öğrencimiz var. İnşallah bu seneki başarımızda onun daha üstünde olur.

OKULLARA 250 BİN KİTAP DAĞITTIK

Bunun yanında kültür bağlamında Kahramanmaraş bilgiyle buluşuyor projesi kapsamında gerçekten 5 yılda 250.000 kitap almışız. Bu 250.000 bin kitabı bütün okullarımıza dağıtmışız ve 1.660.000 öğrencimize ulaşmışız.

Bu kültür faaliyetlerinin dışında Kahramanmaraş kültürünü keşfet diye bir projemiz var. Bununla da okullarımız arasında yarışmalar yapıyoruz. 

Sportif bağlamda basketbol müsabakalarıyla çocuklarımızı sportif alanda gayrete çalışmaya sevk ediyoruz. Dolayısıyla bütün bunları yaptıktan sonra diyelim ki geldik seçime.

Tabi 31 Mart seçimlerimizde partimiz tekrar bizi aday olarak gösterdi. Sonuçta 2014'te biliyorsunuz yüzde 64 oy almıştık. 2019'da o yüzde 64'ün üzerine çıkarak 3.5 - 4 puan fazlasıyla tekrar seçimleri kazandık. Yani Onikişubatlı kardeşlerimiz, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz bize tekrar teveccüh gösterdiler. Bizde o teveccühe layık olabilmek için bütün gücümüzle çalışacağız.

'BU İŞ SADECE HİZMETLE DEĞİL GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMAKTA'

Gerçekten bu seçimde partimizin sloganı çok muhteşemdi. Bu iş sadece hizmetle değil bir gönül köprüsü kurmakta. Yani gönül belediyeciliği dediğimiz o. Sadece belediyecilik bağlamında da değil he rtürlü sosyal nitelikte kültürel bağlamda o insanlarla beraber yaşadığımız bu memleketteki insanlarla bir köprü kurabilmek gönül köprüsü. O gönül köprüsünü kurabildiğimiz zaman o karşılığı muhabbet zaten kendi kendini hissettirir o köprü olmazsa zaten orada birşey olmaz.Ben hep söylerim bir yerde kendinizi rahat hissediyorsanız orada bir gönül köprüsü vardır. Dolayısıyla biz onlarla çok rahat bir arkadaş gibi kardeş gibi oluyoruz.

'ÇOCUKLARIMIZ AYNI MOTİVASYONLA DEVAM EDECEK'

Kahramanmaraş bilgiyle projemizin bugün ödül töreni vardı. Hem öğretmenlerimize hem öğrencilerimize belediyemiz imkanları ölçüsünde ödüller dağıttık ama bu önemli bugün o motivasyonla o çocuklar artık devam edeceklerdir. Hani deriz ya bir şey nasıl başlarsa öyle devam eder diye. Artık bu motivasyonu devam ettireceklerdir hep başarılı olacaklardır.

'KAHRAMANMARAŞ HALKININ KANDİLİNİ TEBRİK EDİYORUM'

Bu bağlamda da gerçekten bugün mutlu bir gün yaşadık. Gerçekten bugünde güzel bir gün hem cuma hem de kandil gecemiz. Bu vesileyle bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Onikişubatlı hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyorum. Sağlıklı mutlu nice kandillerde inşallah buluşmak ümidi ve temennisiyle bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimi selamlıyorum" dedi.