KANAL MARAŞ / ÖZEL HABER

Medeniyetlerin şehri Mardin’in kendine has ilçesi Ömerli ile kardeş ilçe seçilen Onikişubat,  çalışmalara başladı. Fen, Etüt, İmar işlerinden oluşan bir heyet Ömerli’ye giderek sorunları yerinde tespit etti. Sorunların çözümü için çıkarılan takvim ise yerine getiriliyor.

Kanalmaras.com’a özel mülakat veren Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, ilçenin eksikliklerini yapım takvimine göre ayarladıklarını belirtti.

SUNDURMALARA ÇÖZÜM 
Kanalmaras.com yazarlarından Mustafa Karaaslan’ın gündeme getirdiği iş yerlerinin Sundurma problemlerinin haftaya çözüleceğini belirten Başkan Mahçiçek, bakanlığın bu konuda işi sıkı tutuğunu belirtti.

Mahçiçek şöyle konuştu: “İş yerinin sundurmasında bir görüntü kirliliği olmaması lazım. Dükkanınız var 30 metre dışarıya çıkıyorsunuz 60 metrekare oluyor. Bu bizim hakkımız değil. Büyükşehir belediyesi Etik Kurulu, kültür kurulu ve meclis üyelerimiz ile Onikişubat Belediyesi görevli personelleri toplantı yapıp buna ortak çözüm üretecekler. Herkes hakkına razı olacak şekilde bir uygulama düşünüyoruz. Yönetmelikte sundurmaların yerleri yok”

SUNDURMALARA CİDDİ DENETİM OLACAK
Büyükşehir belediyesi ile bu konuyu ciddi şekilde incelediklerini belirten Mahçiçek: “Bakanlık bu durum için bize yazı gönderiyor. Eğer biz bunu uygulamaz isek sorumluluk bizde kalıyor. Kendi kafamızdan ürettiğimiz bir şey yok.  Bakanlığın yazısında sundurmalar 1,5 metre olacak ve kapalı olmayacak diye. Onları uygulamamız lazım. Bakıyorsunuz ama birisi 15 metre çıkıyor Biri 8 metre çıkıyor. Bu ciddi bir görüntü kirliliği oluşturuyor. Bir de apartmanda oturanlar bunlardan şikayetçi. Onların şikayetlerini ne yapacağız?  Bunlara bir çözüm üreteceğiz. O yolun içerisinde insanlarımızın da hakkı var. İnsanlara yürüyecek bir alan bırakmıyoruz. Firma sahiplerini de ikna ederek bu işe çare bulacağız. İkna olmayana da cezai işlem uygulayacağız. Başka çaremiz yok. İnşallah Büyükşehir belediyemiz ile ortak beraber bir çözüm üreteceğiz. Yakın zamanda bunları uygulayacağız”

ÖMERLİ’YE HİZMET GELDİ
Mardin’in Ömerli İlçesine ilçenin kaymakamının kayyum olarak atanmasından sonra işbirliği yaptıklarını belirten Mahçiçek, ilçe halkının acil sorunlarının hepsinin çözüldüğünü belirtti. Mahçiçek şunları dile getirdi: “AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan bir uygulama ile Mardin'in Ömerli ilçesi ile Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi bir araya geldi. Başkan yardımcılarımızın başkanlığında etik proje müdürümüz Fen İşleri müdürümüz süratle oraya önem verdik. İlgili arkadaşlarımızın hepsi Mardin’in Ömerli ilçesine girip eksiklikleri tespit etti. Süratle onlara başladık. Çok genç ve Cevval Ömerli ilçemizin Kaymakamı var. Aynı zamanda kayyum olarak belediye başkanlığı yapıyor.  Mardin Ömerli ilçesine 60 bin metrekare kilit parke yol ihtiyacı olduğu söylediler. 60 bin metrekare kilit parke ihalesini çıktık. Yakında  hemen göndereceğiz. Onun yanında birkaç tane park varmış onlara yarın oyun takımlarını gönderiyoruz. Hoşgeldin Bebek projesi kapsamında 1000 adet çanta gönderiyoruz. Bu bebek çantasının içinde poşetinden biberonuna kadar her şeyi mevcut.  Ramazan ayı içerisinde Ömerli ilçesinde 29 gün boyunca iftar programı düzenliyoruz. Artık Ömerli ilçesinde her gün akşamları 800, bin kişilik iftar programı devam ediyor. Oradaki insanlarımız ciddi bir baskı altında idi. Hain çeteler tarafından terör çeteleri tarafından. Devletin büyüklüğü ve kudreti sayesinde artık daha rahat hareket edebiliyorlar. Artık hizmet etme zamanı. Onların hepsini eksiklikleri biz yapıyoruz”

YAŞANILABİLİR İLÇEDEN MARKA İLÇEYE
Onikişubat ilçesinin 3,5 yılda 52 bin kişi daha büyüdüğünü belirten Mahçiçek, yaşanılabilir ilçeden marka ilçe olma yolunda ilerlediklerini söyledi. Başkan Mahçiçek şunları dile getrdi: “12 Şubat nüfus olarak son 3,5 yıl içerisinde 52 bin kişi daha arttı.  Bunun anlamı biz her yıl Göksun ilçemiz kadar büyüyoruz. 405 bin nüfusa ulaştık. 3,5 sene içerisinde kendi bölgemizde iyi şeyler yaptık. Türkiye'de ilk defa yapılan hizmetler yaptık. 160 tane sitemize fitnes takımı yaptık. ‘Spor yapalım sağlıklı kalalım’ sloganı ile. Özellikle hanım kardeşlerimizden büyük bir ilgi gördük fitnes’e ilgi gösteriyor. 160 ile sınırlı kalmayacak. Bu daha da devam edecek.50 tane daha fitnes takımımız elimizde var. Büyük ihtimal onları tümünü de yapacağız. 12 Şubat'ta çok büyük alanlar yok maalesef. Küçük alanlara yeşil alanlarımıza fitnes takımlarımızı kuruyoruz. Hemen her alanda her yerde Onikişubat belediyemizin bitkisel olarak isimleri yer alacak. Çiçek Şelalemiz var 12 Şubat'ı güzelleştiriyoruz. Bir taraftan da büyütüyoruz. daha yaşanılabilir güzel bir ilçe oluşturmaya gayret ediyoruz. Tabii yaşanılabilir bir ilçeden sonraki hedefimiz marka bir ilçe olmak. Bu dönemin sonuna kadar İnşallah bunun için çalışmalarımızı yapacağız” 

1973 YILINDAN BU YANA ÇALIŞIYORUM
Onikişubat’ı  marka yapabilmek için ekibi ile geceli gündüzlü çalıştığını belirten Mahçiçek şöyle konuştu: “1973 yılından bu yana çalışıyorum. Talebelik dönemimde hem çalışıp hem okudum. O günden bugüne çocuklarımız bize hakkını helal etsin. Emin olun ki çocuklarım ile  ailem ile 3 gün bir yerde oturmadım. Cenab-ı Mevlam da bize halkımıza hizmet imkanını vermiş. Bu büyük bir nimet. Milyonlarca insan içerisinde arkasından dua alacağınız hizmetleri yapıyorsunuz.  Her kula nasip olmaz”