Türkiye'de AK Partili belediyelerde değişim ve dönüşüm devam ediyor. Yerel yönetimlerin nabızını tutmak için Türkiye'nin her bölgesine giden A Haber ekipleri bugün Kahramanmaraş'ın Merkez Onikişubat ilçesine gelerek, Başkan Mahçiçek'le Onikişubat Belediyesi'nin hayata geçirdiği hizmetleri ve projeleri anlattı.

Başkan Mahçiçek A Haber yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş'ın Onikişubat'ını daha yaşanabilir  bir kent olarak görünmesini sağlamak için ciddi ciddi çalışmalar yaptık. Bütün bunların yanında  tanıtım eksiğimiz vardı. Onu telefi edecek bir proje üretmemiz lazımdı ve Kahramanmaraş'a gerçekte bir dünya kenti yapmamız gerekirdi. Onun için bir buçuk sene yaklaşık çalıştık ve Anatalya'dan sonra kahramanmaraş'a bir EXPO aldık. Geçen sayın bakanımızda ziyaretinde belirttiler, 2015 yılına kendileride İzmir için çalışmışlardı ama olmamıştı. Bizim projemiz Antalya'dakinden biraz daha farklı. 747 bin  metre kare bir alanı var bu 747 bin metre kare alan içerisinde 170 bin metre kare içerisinde EXPO alanı olarak ayırdık. Orayı EXPO alanı olarak düzenlemek kolay. Ama onu sene 365 gün yaşam alanı haline getirmemiz lazımdı yoksa EXPO süresi bittikten sonra rantavul bir işletme olmaktan çıkacaktı. Projenin içerisine 70 bin metre kare civarında avrupanın en büyük havuzunu koyduk. Aqua parklar, restronlar ve kafeler koyduk. Ve yine Türkiyede ilk dünyada ilk kelebek müzemizle, uğur böceği müzemizi bereberce ikisini bir  ortak yaşatabilecek ortamı sağlayacak bir müze koyduk. 30 bin metre kare bir yaşam alanı ürettik. 284 adat hobi evleri yaptık. Dolayısıyla burasını tam anlamıyla sadece EXPO alanı olarak değil de sene 365 gün insanlarımızın gelebileceği, güzel vakit geçirebileceği, eğlenebileceği yaşam alanı haline getirmekti. Bu EXPO dediğimiz olay biliyorsunuz çok önemli bir organizasyon. Olimpiyatlardan sonra, dünya şampiyonalarından sonra en önemli orgaizasyonlardan bir tanesi. İşte o organizasyonu Kahramanmaraş'a getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. EXPO sayesinde Kahramanmaraş ekonomik bakımından, kültürel bakımından, turizm bakımından çok önde olacak bir memleket haline gelecek" dedi. 

Gelecek için projelerden bahseden Başkan Mahçiçek "Kahramanmaraş'ımızı Onikişubat'ımızı gerçekten yaşanabilir bir kent oluşturmada ön sıralara çekmek için ciddi gayret gösteriyorduk. Bu bağlamda da en önemli yapılması gereken şeylerden bir tanesi geleceğide öngörerek yani önümüzdeki yüzyılları görerek ciddi bir imar planı yapılması gerekiyor. O noktada çalışıyoruz. Kahramanmaraş'ın gelişme interlantı içerisinde daha iyi yaşam koşullarını oluşturmak için bir imar planı lazım. Tabi ki o imar planına göre alt yapıyı yenilersek o imar planına göre yapılabilecek ulaşım düzenlemeleri yaptığımız zaman inşallah Kahramanmaraş bir model ve örnek bir kent olacak. Zaeten EXPO ile de bir dünya kenti olduk diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.