Onikişubat Belediyesi ve KMTSO’nun birlikte düzenlediği iftar programına 10 bin kişi katıldı. Batıpark stadında geleneksel hale gelen iftar yemeği  görsel şölene de ev sahipliği yaptı. Masaların yıldız şeklinde dizilimi görsel bir şöleni de beraberinde getirdi.

Burada bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, ramazanın manevi dokusunu her sene daha fazla yaşadıklarını söyledi. 

10 BİN KİŞİ İLE SOFRAMIZI PAYLAŞACAĞIZ
“10 bine yakın insanın soframızı paylaşacağız” diyen Mahçiçek şöyle konuştu: “Masa dizilimi hem Ramazan'ın güzelliği hem de bir görsel estetik. İkisini beraber bütünledik burada. İnşallah beraber bu atmosferi yaşayacağız. Bizdeki iftarlar böyle, kapalı alanlarda değil geniş alanlarda halka açık alanlarda burada zengini, fakiri, yaşlısı, genci, çocuğu hepsi beraber Ramazan'ın manevi hayatını manevi atmosferini yaşıyoruz. Tabii sofralarımızda paylaşıyoruz İşte bu işin güzelliği bu. Birliği, bütünlüğü, güzelliği sağlamak. Bizdeki Ramazan yemeklerinde bir masaya otururuz yemekler önümüze gelir. Yani sıraya girmek yoktur. Sizlerle olmak, güzel. Bizleri onurlandırdınız, bizleri mutlu ettiniz. Allah da sizleri mutlu etsin. Ramazan'ın güzelliğini, bereketini birlikte yaşamak,  bundan daha güzel bir şey olamaz. Bu rahmet ve mağfiret ayında bu güzel ayda, sofralarınızı paylaşmak ekmeğimizi paylaşmak sizlerle paylaşmak çok güzel. Onikişubat Belediyesi olarak geçmiş senelerde de iftar programları düzenlemiştik. Ama bu iftar programımız biraz daha güzel. Çok daha kalabalık, çok daha güzel insanlarla dolu. Rabbim çocuklarınızla beraber aile fertleri ile beraber sağlık içinde mutluluk içinde bol kazançlar nasip etsin. Daha nice rahmet aylarında Ramazan aylarında böyle mübarek gecelerde beraber olmayı sizlere bizlere nasip eylesin” dedi. 

KMTSO Başkanı Serdar Zabun ise şöyle konuştu: “Biz bugün hemen ev sahibiyiz, hemde misafiriz. Burada bu güzel günde 10 bin kişilik toplu iftar yapması çok güzel. Ramazan ayındaki bu iftar programına, bu arkadaşlarımız, bu halkımız, milletimize ile birlikte çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bugün bizleri de misafir ettikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki Kadir gecesini bayramınızı tüm Kahramanmaraş Halkının kutluyorum” dedi.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel’de  şöyle konuştu: “Batıpark stadımızda 10 bin kişilik iftarımızı orucumuzu hep beraber açtık. Gerçekten bugün genciyle, yaşlısıyla, çocuğu ile toplumumuzun bütün kesimdeki insanlarımız da beraber orucumuzu açmak bizler için de çok mutluluk verdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.