Mesajında Mahçiçek, “Bir vapurla çıktık biz bu yola, Samsun’da Amasya’da Erzurum’da karar verdik kurtuluşumuza. Afyon’da, Çanakkale’de, Kuzey Irak’ta, Afrin’de taşırken şanlı bayrağımızı, Samsun’da atılan ilk adımda aldık yetkimizi” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda, İngilizlerin üssü haline gelmiş Karadeniz’e gitmek fikri ve buradan milli mücadele ruhunu ateşlemek, Türk Milletini örgütlemek ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yapabileceği bir liderlikti.

Gazi Mustafa Kemal, düşman işgalinin gün geçtikçe ilerlemesine, ülke topraklarının bölüşülmesine sessiz kalmamış, Türk Milletinin ruhundaki bağımsızlık mücadelesinin fitilini ateşlemek için 19 Mayıs’ta Samsun’a ayak basmıştır. Buradan Amasya’ya ilerleyerek Anadolu’daki örgütlenmeyi ve izlenecek haritayı belirlemiştir.

Tarih boyunca topraklarımızda oynanan oyunlar ve buna karşılık verdiğimiz bağımsızlık mücadelemiz bitmemiştir. Gençlerimiz ve yeni yetişen neslimiz tarihini bilmelidir ki, üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları anlayabilsin.

Bu özel günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz” diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet’i çok sevip, güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir.

Bizler de bu yolda gençlerimizin, köklerinden ilham alarak, yarınımızı kuracak nitelikte yetişmeleri için her türlü imkânımızı seferber ediyoruz. Gerek üniversite hazırlık kurslarımız, kültür evlerimiz, spor tesislerimiz, kitap okuma yarışmalarımızla aynı doğrultuda gençlerimize hizmet yolundayız.

Biliyoruz ki yarınlarımız, gençlerimizin liderliğinde, ahlâkında, erdeminde ve ufuk genişliğinde kurulacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canını vatan uğruna feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”