2017-2018 eğitim ve öğretim yılının açılması ile Onikişubat Belediyesi ilçede bulunan okullara kırtasiye yardımında bulundu. Eğitime en fazla destek veren belediyeler arasında bulunan Onikişubat Belediyesi eğitime desteğini sürdürüyor.

Kırtasiye yardımı bulunduğu Sezai Karakoç İlköğretim Okulunda Kanal Maraş’a özel açıklamalarda bulanan Mahçiçek, geleceğimizin mimarı öğrencileri asla ve asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.  

“Yaptığımız ve yapacağımız okullar dışında bu sene eğitime harcadığımız para 1 milyon 800 bin TL” diyen Mahçiçek: “Onikişubat Belediyesinin sorumluluğu sadece fiziki yapılar değil. Bunun yanında sosyal nitelikli başta eğitim olmak üzere yatırımlar var. Bu fiziki yatırımların çok daha öncesinde ötesinde düşünüyoruz. Çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

AİLE EKONOMİSİNE DESTEK VERİYORUZ
Aile ekonomilerine destek verdiklerini söyleyen Mahçiçek: “Küçükte olsa çocuklarımızın velilerimizin ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştık ama bu ülkenin gelecekti iyi yönetilebilmesi için çok daha büyük bir Türkiye olabilmesi için bu çocukların iyi şartlarda yetişmesi lazım. Burada bizim belediyelerin katkısı kadar eğitim camiasının da katkısı önemli. Bunun için ana unsurlardan bir tanesi öğretmenlerimiz”

BU ÜLKENİN GELECEĞİ ÇOCUKLAR İLE BİRLİKTE ÇOK DAHA İYİ OLACAK
Mahçiçek şöyle konuştu: “Öğretmenlerimizin niteliği arttıkça ki, bundan böyle daha güzel oluyor. Bu ülkenin geleceği çocuklar ile birlikte çok daha iyi olacak. Çok daha öte bu çocuklar ile yapacağımız yatırımlar var. Önümüzdeki yılın bütçesinde çok ciddi kaynaklar ayıracağız. Yakında çok güzel bir proje olan imam hatip yapacağız. Tekir de ki okulumuzun ihalesini yaptık o başlıyor. 3 tane daha okulumuza öğrenci alıyoruz. 2 de geçensen den yapmıştık, toplamda 7 tane. Aslında benim kafamda Onikişubat’a 12 tane okul diyordum ama inşallah başka zamanlarda yaparız diyoruz. Bu ülkenin geleceği bu çocuklar. Hepimize sorumluluk düşüyor. Velilerimize, öğretmenlere ailelere, kamunun diğer birimlerine. Bu çocukların yanlış ve kötü alışkanlıklara gitmemesi için çok iyi sahip çıkmamız lazım”