Komşuluk ilişkilerinin eski düzeye gelmesi için geçen yıl bir proje geliştiren Onikişubat Belediyesi, “Kahvaltıda Buluşalım” sloganı ile ilçe sınırları içiresindeki sitelerde kahvaltı programı düzenliyor. Program ile yoğun iş temposu, apartman hayatından ötürü birbiri ile görüşme fırsatı bulamayan site sakinleri böylelikle birbirleri ile vakit geçiriyor. Türkiye’nin en genç ve nüfusu en hızlı büyüyen ilçesi Onikişubat, belediyesinin yaptıkları ile de adından söz ettiriyor. Eski komşuluk ilişkilerini tekrar kazandırmak, yoğun iş temposundan uzaklaşarak site sakinlerini bir araya getiren Onikişubat Belediyesi, projesini tüm ilçedeki sitelere yaymak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Ülke geleceğinin birbirimizi tamamlayarak olacağını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, “Belediye olarak insanlarımızı ve toplum katmanlarımızı hemen hemen tümüne ulaşalım istiyoruz. Ulaşabilmemiz içinde bir takım yöntemler bulmalıyız” dedi.

“Ramazan’da insanlarımızı ile iftarda buluştuk. Şimdi de, kahvaltı programları sayesinde komşularımız ile bir araya geliyoruz” diyen Mahçiçek: “Hem onlar hem biz manevi hazını yaşıyoruz. Birbirimizi görüp birbirimize sarılıyoruz. Kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Bu ülkenin insanlarının her zaman birbirine yakın olması için neler lazımsa onları yapıyoruz. Bu bağlamda Nurcan sitesi sakinleri ile soframızı paylaştık. Kendileri de bize çok yakın ilgi gösterdiler. Böylelikle bu ülke insanlarının arasındaki birliği, beraberliği gücümüzün yettiğince yetiştirmeye gayret ediyoruz. Umarız faydalı olmuşuzdur. Bu ülkenin insanları bir araya geldikçe, tanıdıkça kardeşlik duygusu pekişiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından site sakinleri belediye başkanı Hanifi Mahçiçek’e nazar boncuğu hediye etti. Bol bol resim çektiren Mahçiçek, site sakinlerinin hepsi ile tek tek ilgilendi.