AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı 2. Olağanüstü kongresi başladı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde yapılan kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Partisi Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Divan heyetinin oluşması ile başlayan kongrede İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra faaliyet ve mali raporlar oylamaya sunuldu.

AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel'in konuşmasından satırbaşları;

"Çok önemli bir günün yıldönümünü yaşıyoruz. Bize Vatan olan bu topraklar Malazgirt zaferimizin 946. Yıl Dönümünde kongremizin yapmanın ayrı bir şerefini yaşıyorum. Gerçekten kongremizde aynı güne denk gelmesi bizler için de bir onur şeref ifade ediyor. Aynı zamanda bugün bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızın genel başkanımızın konuşmalarını dinlerken, biraz önce yaptığımız faaliyetleri şöyle bir gözden geçirirken gerçekten her bu şehrin evladı olmanın hem sizler gibi yol arkadaşı kazanmanın ve gerçekten bu partiye bir Nefer olarak Emek vermenin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anladım Bunu huzurunuzda bir kez daha yaşadım Hepinizden Allah razı olsun coşkumuz'dan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum."

Onikişubat Belediye Hanefi Mahçiçek'in burada yaptığı konuşmasından satırbaşları;

"Onikişubat belediyemiz hepinizin bildiği gibi yeni bir belediye 4 Nisan 2014 tarihinde kurumsal niteliğini kazanmış bir belediye 30 Mart seçimlerinden önce adayı olarak belirlediğiniz de ve kendi hinterlandımızdaki kendi alanımızda ki çalışmalarda özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri bizdeki gördüğümüz tablo o şu idi çocuklarımız naylon terlikler ya da plastik terlikler ve ayaklarında çorabı yokken çamurların içinde okula gidiyorlardı. Okullarımızın içinde çamur doluydu maalesef. Bakımı çok eksik 136 mahallemiz vardı. Bu millet bu Onikişubat'ı böyle yaşamaya layık değildir dedik. 'Bismillah' dedik başladık hizmete, bugün itibarıyla artık şehir içinde 350 bin ton asfalt yaptık. Bu çocuklarımız okuyacak dedik ve bu çocuklarımız bu ülkeye hizmet edecek bu ülkeyi de bizden gelecekte daha iyi yönetecek dedik. Bu memlekleti en yaşanabılabilir bir memelet hale getireceğiz."

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir'in konuşmasından satırbaşları;

Benim için de ayrı bir önemi var onikişubat ilçe başkanlığı yaptım elimizden geldiğince burayı başarıyla layıkıyla adaletiyle temsil etmeye çalıştık. Fırat kardeşim de aynı şekilde devam ettiriyor Bu teşkilat şimdiye kadar birçok başarıyı elde etmiş hep hanesine başarılar yazarak gelmiş. Bu teşkilat ile aramızda bir ağabey kardeşlik hukuku var. Onun için teşkilata başkanımız olarak bazılarının ağabeyisi bazılarımızın kardeşi olarak, bu güzelliğin üstüne biraz daha güzellik katmak bundan sonraki dönemimizin biraz daha iyi olması için bazı konularda seninle paylaşmak istiyorum. Bizim teşkilatımız evet çok başarılı bir teşkilat."

Eski Başbakan Yardımcısı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın konuşmasından satırbaşları;

"Kahramanmaraşımız için milletimiz için ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerime başlıyorum bugün ilçe başkanımızın değerli kardeşimiz Fırat Bey'in de söylediği ilçe kongremiz  gibi tarihi bir güne denk geldi. Kongremiz ağustos ayı milletimizin büyük fedakarlıklarla dolu mücadelenin sonunda hep zafere ulaştığı bir ay olmuştur. Bugün biz burada Onikişubat İlçe kongremizi gerçekleştirirken bu topraklar üzerinde yeni bitmiş nevzuhur bir millet olmadığımızı göstermek üzere Cumhurbaşkanımızın genel başkanımızın çağrısı üzerine Muş'tan malazgirt'e Anadolu'nun kapılarını bizlere İslam milletinin kıyamete kadar açan Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü yıl dönümünü idrak idrak ediyoruz.

Milli Mücadele'nin ilk meşalesi yakıldı ve ilçemizin ismini zaten onikişubat olarak aldığı sembol çok yakışmıştı ve bugün bize yine tarihi bir günde onikişubat ilçe kongresi yapmak nasip oldu. Bu arada bu kongremiz için gerçekten büyük emekler sarf eden genel merkez teşkilat koordinatörümüz anısa Milletvekilimiz İsmail Bilen arkadaşımıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın konuşmasından satırbaşları;

"AK Sevdanın güçlü inanmış neferleri kongremiz hayırlara vesile olsun, bugün kıymetli birgün bugün bizi millet yapan Tarih şuurumuzun tarih bilincimizin hafızamızın kim olduğumuzun işaretlerinden ve habercilerin den biri olan 26 Ağustos 1071 946 yıldönümünü biz Unutmadıkca kim olduğumuzu hatırlamak için Tarih şuurumuza tarih bilinci bize başvurmamız gerekir. O yüzden Çanakkale kıymetlidir. O yüzden kut'ül Amare kıymetlidir. O yüzden seddülbahir kıymetlidir. Dumlupınar kıymetlidir. O yüzden Kanuni dediğimizde, Selim dediğimizde, Ridaniye Mercidabık dediğimizde bizim tüylerimiz diken diken olur. 

"BİZ YÜK OLMAYA DEĞİL, YÜK ALMAYA GELDİK"
Ak Parti, Partilerden bir parti değildir. Ak Parti bir millet hareketedir. Bunları düşündüğümüz zaman sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anlıyoruz . 

Liderimiz her zaman diyor ki metal yorgunluğuna kapılmayın. Muhalefet sanıyor ki Ak Partide metal yorgunluğu var. Cumhurbaşkanımız istikametten ayrılmamak için diyor. Metal yorgunluğuna kapılmayın diye uyarılar yapıyor. Bu görevden aldıklarınızın metal yorgunluğu ile alakası var mı diyorlar. Biz 15 yıldan beri yenileniyoruz. Sürekli bayrak değişimi yapılıyor. Yarın bana şurada çalış derler gider orada çalışırım biz yük olmaya değil yük almaya nefer olmaya geldik."

SON DAKİKA - AYRINTILAR GELİYOR...