Çağatay Ulusoy'un başrolünü oynadığı Yeşilçam dizisinin 1. Bölümü BluTV'de 22 Nisan Perşembe günü yayınlandı. 

Yeşilçam dizisinin konusu

1960'lı yılların Türkiye'sinde, Yeşilçam'ın altın çağında bir yeniden doğuş hikayesini anlatan dizide her şeyini kaybetmiş bir yapımcının Yeşilçam Sineması’nda yeniden doğma ve aşkı bulma hikayesini konu ediyor. Dizi Türk sinemasının efsanevi dönemine ışık tutacak.

1960’lar Türkiye’sinin gölgesinde, altın çağını yaşamaya başlayan Yeşilçam’da bir yapımcının ayakta kalma hikâyesini anlatan Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı’nda Çağatay Ulusoy, her şeyini kaybetmiş ancak Yeşilçam’da küllerinden yeniden doğmaya çalışan sinema aşığı yapımcı Semih Ateş’e hayat veriyor. Aynı zamanda dizide Çağatay Ulusoy’a Afra Saraçoğlu ve Selin Şekerci eşlik ediyor. Afra Saraçoğlu, Yeşilçam’ın kapısını gerçek bir sanatçı olmak için çalan genç ve güzel Tülin Saygı’yı, Selin Şekerci ise Yeşilçam’ın gözde yıldızlarından Mine Cansu’yu canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda bu üç isme Güngör Bayrak, Nilüfer Açıkalın, Altan Erkekli, Yetkin Dikinciler, Özgür Çevik, Ayta Sözeri ve Bora Akkaş eşlik ediyor.

Yeşilçam dizisi oyuncuları:

Çağatay Ulusoy

Afra Saraçoğlu

Selin Şekerci

Ayta Sözeri

Güngör Bayrak

Yetkin Dikinciler

Yeşilçam dizisi karakterleri

Semih Ateş (Çağatay Ulusoy)Semih Ateş hikayeler olmadan yaşayamayan, sinemadan gözü dönen, “Film çekemezsem ölürüm ben!” anlayışına sahip, hırslı ve genç bir prodüktördür. Tüm hayatı filmler olan sinema aşığı Semih Ateş’in tek amacı batan şirketini yeni bir film ile yeniden ayağa kaldırmak, Yeşilçam’da kaybettiği itibarını ve kendisini terk eden Yeşilçam’ın yıldız oyuncusu olan eski eşi Mine Cansu’yu yeniden kazanabilmektir. Tülin Saygı (Afra Saraçoğlu)Hakan’ın, tesadüfen gördüğü ve yıldız ışığı olduğuna inandığı bir kızı, Semih ile tanıştırmasıyla Tülin oyunculuk dünyasına adım atar. Tülin, Yeşilçam’ın kapısını sadece güzel bir yüz değil gerçek bir sanatçı olmak için çalan genç ve güzel bir oyuncudur. Semih’ten ilk andan itibaren etkilenen Tülin, ışıltısı, zekası ve açık sözlülüğüyle başta Semih olmak üzere etrafındaki herkesi kendine hayran bırakmaktadır.  Mine Cansu (Selin Şekerci)Bir zamanlar Yeşilçam’ın en ünlü oyuncusu, Semih’in eski eşi olan Mine Cansu yaş almaya ve yavaş yavaş gözden düşmeye başlamıştır. Semih’e hala çok değer vermekte ancak birlikte olamayacaklarını da adı gibi bilmektedir. Tek başına, tırnaklarıyla kazıyarak çıktığı kariyer basamaklarını inmeye hiç niyeti olmayan Mine, Yeşilçam’da tutunabilmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.

Yeşilçam dizisini Çağan Irmak yönetiyior. Senaryoyu ise Levent Cantek ve Volkan Sümbül yazıyor. Dizinin yeni bölümleri her perşembe günü BluTV platformunda yayınlanıyor.