Gazeteci Yadigar Jira, Kahramanmaraş'ta gazetecilik adı altında sosyal medya paylaşımları ve videolarla firmalardan reklam alarak haksız kazanç elde ettiği belirtilen ve sayfamda binlerce kişi var diyerek firmalara uğrayan Şeref Dere isimli SGK kurumunda güvenlikçilik yapan kişiye kendi sosyal medya hesabından verdi veriştirdi.

Telefon ile ulaştığımız Gazeteci Yadigar Jira bu konuda şunları söyledi; "Bu arkadaş SGK da güvenlikçi, ortaya çıkıp ben gazeteciyim, ben TV proğramcıyım demesi bu mesleğe yıllarını veren bizleri üzdüğü kadar mesleğimizin ayaklar altına alınmasına da yol açıyor. Bu şahıs bazen belediye başkanları veya milletvekilleri ile cep telefonuyla yaptığı sözüm ona röportaj, bazende başka firmaların ürenlerin tanıtımı adı altında vergisini vermeden elde ettiği gelirler haksız kazançlara neden oluyor." dedi.

MALİYE VE SGK GEREĞİNİ YAPMALIDIR

Bu durum karşısında vergi vererek, büro tutarak kentte gazetecilik yapan Yadigar Jira vergi vermeden sosyal medya üzerinden haksız kazanç elde eden gazetecilere savaş açarak Maliye ve SGK Kurumlarını görevlerini yapmaya çağırdı.

Yadigar Jira Facebook hesabında tepkisini şu şekilde dile getiriyor;

Kendi sayfanda paylaştığın' yazıya istinaden sana soruyorum.
"RADYO, TV PROGRAM YAPİMCİSİ VE GAZETECİLİK YAPİYORUM DİYEREK İNSANLARİ" neden kandiriyorsun. 
Kendisini Radyo ve TV programcısı Edeler diyarı Dernek başkanı olduğunu aynı zamanda gazeteci ve sosyal medya yöneticisi olarak adlandıran Şeref Dere, sana buradan soruyorum. 
Öncesinde SGK da güvenlik görevlisi şimdi ise Terziler odası aktif güvenlik gorevlisi
Sen nerede ve nezaman hangi gazetede bugüne kadar hangi radyoda hangi TV de program yapımcılığı ve hangi gazetede gazetecilik yaptıgini tüm Maraş halkına ve basın camiasına aciklarmisin. 
Ayrıca hem başka bir kurumda çalışıp maaş alacaksın sosyal medyadan sayfa açıp yok dernek baskaniyim yok radyocuyum TV yapimcisiyim yok gazeteciyim diyerek milleti kandirmayacaksin. Senin yaptığına dupe düz komşusunun malına göz dikmek denir. Canlı yayın yapıyorum diyorsun cep telefonuyla çekim yapıyorsun. 
Peki senin mali kaydin varmı? 
Seninle birlikte çalışanlar sgk'limi? 
Sen yaptığın firma haberlerinden ve elde ettiğin reklam gelirlerinin vergisini öduyormusun? 
Sen bütün bu saydıklarımın neresindesin? 
Birde bu güne kadar hangi gazete muhabir olarak calistin yada hangi gazetenin imtiyaz sahibiydin? Yarınki baskıyı göndersende bir okusak gazeteciligini bir gorsek olmazmi!

BU SORUMLULUK HEPİMİZE AİT!
Aslında sana ve senin gibi sahte gazetecilik yapan merdiven altı çalışan vergi kaçırıp millete ve devlete karşı daleveracilik yapanlara bu fırsatı verip susan sözüm ona gazete cemiyet başkanlığı yapmaya calisan başkanlar sorumlu, işini doğru düzgün yapmayan mali denetmenler sorumlu, gazeteciysen hani yayinladigin gazete kaydın varmı yokmu diye sorgulama gereği duymayan basın savcılığı sorumlu, senin çalıştığın kurum sana bu nasıl bir iş sen bizde güvenlik görevlisi degilmisin nasıl gazeteci oluyorsun diye hesabını sormayan senin kurum başkanın sorumlu ben buradan tüm sorumluları, sorumluluklarını yerine getirmeleri için göreve davet ediyorum.

Adam itfaiyeci çalıştığı kurumun belediye baskani ile röportaj yapıyor. Burda sorumlu kim belediye başkanı, adam güvenlikçi bir bakmışsın gazeteci, adam öğretmen, bir bakmışsın gazeteci, sen ne ara gazeteci oldun radyocu TV programcisi oldun ya milleti kandirirsin ama seni yaradan Allah'ı da kandıramazsın ayıp be ayip. Sende azıcık yüz olsa kapıdan kovulup pacadan cikmazsin ya insan biraz olsun insanları kandirmaktan haya eder. Senin gibilere arka çıkan destek veren gerek siyasi gerek burokrasi, eğitimci vs gibilerinde sesini cikarmayip sessiz kalan meslektaslarimda sorumludur. 

Mustafa Karaaslan Kahramanmaraş'ta Bugün Mahir Ünal Hayrettin Güngör Edeajans Akın Ozan Maraş Pusula Abid Vanlı Seval AK Ali Eskalen Ali Keklik Gökhan Şahin Gökhan Dökücü Serdar Bursalı İbrahim Baykut. Muhammed Raşid Taylan Sermet Çuhadar Neşe Yıldızhan Mehmet Fiskeci Cüneyt Beyit Halil Hinaz Bekir Doğan Ayhan Akyol Sibel Atıcı Ömer Oruç Bilal Debgici Hakan Dereli Ahmet Özdemir İmran Kılıç Celalettin Güvenç Habibe Öçal Mehmet Mümtaz Yüzbaşıoğlu