Fox TV ekranlarında izleyicilerle buluşan Savaşçı dizisi dün akşam yayınlanan 109. bölümü ile birlikte final yaparak hayranlarına veda etti. Savaşçı dizisinin izleyicilerine veda etmesi reytinglerin düşük olmasından kaynaklandı.

Fox Tv'de izleyiciyle buluşan Savaşçı dizisinin 109. bölümü dün akşam yayınlanarak hayranlarına veda etti. Savaşçı dizisinin izleyicilerine veda etmesi, reytinglerin düşük olmasından kaynaklanıyor.

Dizinin ilk 4 sezonu başarılı geçmiş, beşinci sezonu ise sorunlarla başlayıp geç kalınmıştı. Dizinin hayranları merakla 5. Sezonu bekliyordu ama bir türlü başlamadı. Ocak ayında ekip Eskişehir'de bir araya gelip çekim yaptı ancak 100. bölümün yayınlanması birkaç ay sonra gerçekleşti. Dizi, Nisan ayında beşinci sezonuna başladı ancak izleyicileri tatmin etmeyince reytingler kötü geldi.

Tamer Karadağlı, 10 bölüm süren Savaşçı dizisi 5. sezon macerasının 6 bölümünde yer aldı. Ancak oyuncuların hikayeye katılımı seyirciyi ekrana getirmeye yetmiyor. 12 farklı karakterin desteklediği 5. sezon için beklenen reytingler gelmeyince dizi dün gece seyirciye veda etti.

Öte yandan Savaşçı dizisinin 109. son bölümünün reytingleri de belli oldu. Hatta televizyon izleme alışkanlığının keskin bir şekilde düştüğü günümüzde “Kardeşlerim” dizisi son derece yüksek reytinglerle tüm kategorilerde birinciliği elde ederek izleyicinin beyazperdede iyi bir proje olduğunu gösterdi.

Savaşçı dizisinin diğer sezonlardan çok kötü olduğu belirlendi. Dizi sıralama açısından iyi görünüyor ancak reyting açısından pek parlak değil. Savaşçı, hepsi arasında 3. sırada, ABC1'de 5. ve AB'de 6. sırada yer aldı. Savaşçı efsanesi bu bölümle sona eriyor.

Dizinin reyting kaybetmesine neden olmasının yanı sıra planlama hataları ve kamuoyuna yansıyan yerinde sorunlar da izleyici sadakatini olumsuz etkileyen konular.