ATV'nin fenomen dizisi Kuruluş Osman'da her geçen bölüm yeni heyecanlarla ekranlara gelirken ekibe önemli isimler katılıyor.

Dizide Osman Bey'in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'nin annesini oynayacak isim belli oldu.

Tarihte Malhun Hatun diye geçen karakteri Yıldız Çağrı Atiksoy oynayacak. Gazeteci Birsen Altuntaş, "Kuruluş Osman'da Malhun Hatun rolü Yıldız Çağrı Atiksoy'un oldu" dedi.

MALHUN HATUN GERÇEKTE KİMDİR?

Malhun Hatun veya Mala Hatun, Osmanlı Beyliğinini kurucusu Osman Gazi'nin ilk eşi olarak bilinmektedir. Osman Gazi'nin evlendiği ilk eşi olan Malhun Hatun, Orhan Gazi'nin annesidir. Osman Gazi'nin ilk eşi Malhun Hatun kimdir? Malhun Hatun'un kaç çocuğu var? Malhun Hatun ne zaman öldü? Malhun Hatun hayatı ve biyografisi...

Malhun Hatun, Osmanlı Beyliğinin kurucusu olan Osman Gazi'nin ilk eşidir. 1299 yılında Osmanlı Beyliğinini Söğüt ve Domaniç'te kuran Osman Gazi, Malhun Hatun ile 1280 yılında evlenmiştir. Bu evlililkten Osmanlı Devletinin ikinci hükümdarı olan Orhan Gazi dünyaya gelmiştir.

Malhun Hâtun, Mal Hâtun, Mala Hatun ya da Kameriye Hâtun Kasım 1326 yılında ölmüştür. İkinci Osmanlı padişahı Orhan Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'in 1280'de evlendiği ilk eşidir.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in eşi ve ikinci padişah Orhan Gazi'in annesidir. Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun ile karıştırılan Mal Hâtun'un babası Anadolu Selçuklu Veziri Ömer Abdülaziz Bey'dir. Vakfıyesinde adı Malhun binti Ömer Bey olarak gösterilmiştir. Kendi adına yapılmış, daha çok ev ortamına benzeyen türbesi bulunur. Osmanlı padişahlarının doğma büyüme yabancı kadınları sarayda Müslümanlaştırarak kendilerine eş yapma geleneği o dönemde olmadığı için Malhun Hatun'un Türk olduğu kesindir.

Râbi'a Bâlâ Hâtun

Bostanzade Yahya Efendi Mâl Hâtun'u Tarih-i Saf adlı eserinde Şeyh Edebali'nin kızı Râbi'a Bâlâ Hâtun olarak göstermiştir. Malhun Hatun'un Osman Bey ile evliliği Tevârîh-i Âl-i Osman'da şöyle anlatılır: "Şeyhe haber virdi. Şeyh eydür: "Oğul Osman! Padişâhlık sana ve nesline mübârek olsun, ve benüm kızım Malhûn senün helâlin oldı," der.