En çok tercih edilen çevrimiçi dizi ve film izleme platformlarından birisi olan Netflix, çok önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Türk drama tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Cahide Sonku'nun hayatı yeni bir Netflix dizisinde anlatılacak.

Yapımcılığını BKM'nin üstleneceği dizinin yönetmenliğini ise Emin Alper üstleniyor. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödüle layık görülen Emin Alper, son olarak 2015 yılında "Rüzgarın Hatıraları" filminin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendi. Film, 52. Antalya Film Festivali Seyirci Ödülü'nü kazandı.

Yapılacak bu film Cahide Sonku'nun hayatını anlatacak, yani Alper yedi yıl sonra ekrana dönecek. Sonku'nun hayatı, Eyüphan Erkul'un Cahide: Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz adlı romanıyla izleyiciyle buluşacak. Dizinin 2021'de yayınlanması bekleniyor.

Dizide kimin oynayacağı henüz açıklanmadı. Bilindiği üzere 1989'da TRT, Cahide Sonku'nun hayatını anlatan bir mini dizi çekti. Beş bölümlük TRT1 dizisinde Rutkay Aziz, Hale Soygazi ve Uğur Polat başrolleri oynamıştı.

CAHİDE SONKU KİMDİR?

Cahide Sonku, 27 Aralık 1919 tarihinde Yemen'de dünyaya gelirken, 16 yaşında Darülbedayi'ye girdi. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başlayan Sonku, 1933 yılında "Söz Bir Allah Bir" filmiyle sinemaya geçerken, 1950'de kendi adını taşıyan Sonku Film şirketini kurdu. ''Fedakar Ana'' filmiyle yönetmenliği denedi.

Oyuncu Talat Artemel ile evlenip ayrıldıktan bir süre sonra Fabrikatör İhsan Doruk ile evlendi. Bu evlilikten Ender adında bir kızı oldu. Daha sonra bu eşinden de boşandı.

"Bataklı Damın Kızı Aysel" adlı filmiyle büyük ün kazanırken, 1963 yılında bir yangın sonucu kurmuş olduğu Sonku Film'in yanması üzerine iflas eden Cahide Sonku hayatının geri kalan kısmında kısa bir süre Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı. Daha sonra buradan ayrılan Sonku, ömrünün son yıllarını sefalet içinde geçirdi.

1979 yılında Sinema Yazarları Derneği hizmet ödülünü aldı. Cahide Sonku, 18 Mart 1981 tarihinde Alkazar Sineması'nda fenalaşarak 61 yaşında vefat etti. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.