11 Ocak Pazartesi akşamı ilk bölümüyle milyonları ekran başına dikmeye başaran Maraşlı dizisinin 1. bölümü yayınlandı. Dizinin sıkı takipçileri, dizinin sevilen karakterlerinden Mahur'u canlandıran Alina Boz'un hayatı ve biyografisini araştırıyor. Bir fedai hikayesi olan Maraşlı dizisinin ekrana gelen ilk bölümünün ardından Alina Boz kimdir, kaç yaşında, daha önce hangi dizilerde oynadı sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı.

Maraşlı'nın Mahur'u Alina Boz, daha önce pek çok dizide rol alarak başarılı yapımlara imza attı. Boz bu dizide bambaşka bir rolle karşımıza çıkarak izleyenleri şaşırttı.

MAHUR ROLÜYLE MARAŞLI DİZİSİNDE YER ALAN ALİNA BOZ KİMDİR?

Alina Boz, 14 Haziran 1998'de Moskova'da doğdu. Okul hayatına başlamasına yakın Türkiye'ye taşınmışlardır. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri'nden mezun oldu. Daha sonra Kadir Has Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun oldu. Oyuncu olmadan önce reklam ve dergilerde çalıştı.

Maraşlı dizisinde Mahur rolüyle Alina Boz karşımıza çıkıyor.

ROL ALDIĞI DİZİLER

Cesur Hemşire (Canan, 2013-2014)
Paramparça (Hazal, 2014-2017)
Sevda'nın Bahçesi (Defne, 2017)
Vatanım Sensin (Prenses Anastasia Romanova, 2018)
Elimi Bırakma (Azra Güneş Çelen, 2018-2019)
Aşk 101 (Eda, 2020)
Aşk 102 Eda, 2021)
Maraşlı (Mahur, 2021-)

ROL ALDIĞI FİLMLER

Bölük
Kaçma Birader

ALİNA BOZ'UN INSTAGRAM ADRESİ NE?

Güzelliğile ile birlikte bir çok kişinin ilgi odağı olan genç oyuncu sosyal medya platformu Instagram hesabını aktif bir şekilde kullanıyor.

Alina Boz'un resmi Instagram hesabında yaklaşık 279 gönderi ve 3 milyonu aşkın takipçisi bulunuyor. Alina Boz’un resmi Instagram hesabı kullanıcı adı: @alinaboz

Kaynak: Kanalmaras.com / İsa Aslantaş