Burak Deniz ve Alina Boz'ın başrollerini paylaştığı Maraşlı dizisi, ATV ekranlarının başarılı yapımlarından birisi olarak karşımıza çıkmıştı. Her hafta hayranlarına reyting şöleni yaşatan dizi çok iyi sonuçlar alarak yoluna devam ederken reytinglerde yüksek bir gerileme yaşatması hem hayranlarını hem de oyuncularını korkutuyor.

Sadece başrol çiftinin uyumu yeterli değil. Dizide gizemli hava ortadan kalkınca ve hikayenin aslında o kadar da ilginç olmadığı ortaya çıkınca izleyiciler bir bir farklı yapımlara doğru kaymaya başlamıştı.

Elbette ki milyonlarca insanı etkilemeye devam eden Maraşlı dizisi, ilk başladığı dönemdeki güçlü reytinglerini ise daha şimdiden çok özlemeye başladı. Dün akşam 17.bölümü yayınlanan dizi yine görselliği zengin ve içeriği dolu sahnelerle ekrandaydı.

Birçok dizi hayranı da soluksuz bir şekilde atv ekranında Maraşlı dizisini izledi. Ancak bugün ortaya çıkan reyting sonuçları gösteriyor ki, dizi kan kaybetmeye devam ediyor.

Son haftalarda yaşanan düşüşe engel bulunamadı. Tüm kişiler kategorisinde hala iyi oranlar elde edebilen dizi dün akşam 9. olarak bu kategoride yine kendini göstermeyi bildi. Ancak AB ve ABC’de işler iyi gitmiyor. Bu kategorideki izleyiciler yavaş yavaş diziyi terk ediyor.

AB’de 13. sırada yer alabilen Maraşlı dizisi ABC1’de ise 12. oldu. Ortalama oranların altına inen Maraşlı’nın bu reytinglerle ikinci sezonda nasıl ayakta kalacağı konusu hayranlarına dert oldu.

Birçok Maraşlı hayranı dizinin yeterince tanıtımının yapılmadığı eleştirilerinde bulunuyor. Alina Boz ile Burak Deniz ikilisinin sosyal medyada oluşturduğu rüzgarın da yeterince iyi değerlendirilemediği fikri var.

Ancak, Maraşlı dizisiyle ilgili en büyük handikap ilk başta izleyicilere sunulan ve arkasında çok daha derin izler ve güçlü bir hikayenin bulunduğu algısının kırılması oldu. Maraşlı’nın hikayesinin bu kadar derin ve farklı olmadı, sıradan bir intikam öyküsünden başka bir yere gidemeyeceği ortaya çıkınca izleyici ilgisi de ne yazık ki azaldı.

Maraşlı dizisini ayağa kaldırabilecek tek şey ise senaryonun yine izleyenleri merakta bırakacak, gizemli ve derinlikli bir yönü doğru ilerlemesi olabilir.