Final yapamadan yayından kaldırılması nedeniyle hayranların gönlünde ukde kalan Leyla ile Mecnun dizisinden sevindiren haber nihayet geldi. Yayınlandığı dönemde kulaktan kulağa yayılarak kendi izleyici kitlesini oluşturan dizi, absürt komedi esprileriyle ve oyuncuların kendine has tarzlarıyla hafızalarda yer edinmişti. Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisi ile ortak çekilen 12. bölüm, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

LEYLA İLE MECNUN YENİ BÖLÜM NE ZAMAN?
Ünlü medya patronu Acun Ilıcalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Leyla ile Mecnun dizisinin yeni bölümlerinin online platform Exxen'de yayınlanacağını açıkladı. Bir süredir sosyal medyada konuşulan dizinin yeniden çekileceği iddiaları böylece doğrulanmış oldu. Daha önce Onur Ünlü'nün yapım şirketi Eflatun Film tarafından çekilen dizi, bu kez Acun Medya çatısı altında seyircisiyle buluşacak.

2011-2013 yıllarında yer alan aynı kadro ile çekilecek Leyla ile Mecnun dizisinin yeni bölüm çekimleri 26 Haziran 2021'de başlayacak. 8 bölüm olması beklenen 4. yeni sezonun eylül ayında yayınlanacağı tahmin ediliyor.

4. YENİ SEZON HANGİ KANALDA, NEREDE YAYINLANACAK?
Acun Ilıcalı'nın, Exxen'in, Leyla ile Mecnun'un resmi Instagram hesaplarından eş zamanlı yapılan paylaşımda, "Efsane geri dönüyor! Leyla ile Mecnun yakında tam kadro Exxen'de" ifadelerine yer verildi. 8 yıl sonra 4. sezon bölümleriyle yeniden çekilecek dizi, dijital platform Exxen'de yayınlanacak.

Leyla ile Mecnun müjdesinin ardından 'Exxen üyelik ücreti ne kadar' merak konusu oldu. 2021 yılında yayın hayatına başlayan platformun reklamlı seçeneği aylık ücreti 9.90 TL, reklamsız seçeneği ise aylık ücreti 19.90 TL olarak belirlendi. Herhangi bir taahhüdün bulunmadığı Exxen'de 7 günlük ücretsiz deneme süresinin de bulunduğunu belirtelim.

LEYLA İLE MECNUN 2021 OYUNCULARI KİMLER?
Acun Medya'nın yapımcılığını üstlendiği, Burak Aksak'ın senaryosunu kaleme aldığı, Onur Ünlü'nün yönetmen koltuğuna oturduğu, Alper Atakan ve Mehmet Erdem'in müziklerini yaptığı Leyla ile Mecnun oyuncu kadrosunda; Ali Atay (Mecnun Çınar), Serkan Keskin (İsmail Abi), Osman Sonant (Hırsız Yavuz), Ahmet Mümtaz Taylan (İskender Çınar), Cengiz Bozkurt (Erdal Bakkal), Köksal Engür (Ak Sakallı Dede / Karabasan), Ege Tanman (Kaan), Sarp Aydınoğlu (Benjamin / Bünyamin), Sebahat Adalar (Çiçekçi), Onursal Yıldırım (Doktor), Açelya Devrim Yılhan (Eylül), Şafak Pekdemir (Nisan), Neslihan Aker (Gotik Leyla), Mehmet Cihan Ercan (Hidayet), Mehmet Usta (Kamil), Kubilay Çamlıdağ (Kubilay), İpek Türktan (Arzu), Güliz Gençoğlu (Sema) gibi isimler yer alıyor. Mecnun'un annesi Pakize'yi oynayan Asuman Dabak ve Ezgi Asaroğlu'nun oynadığı Leyla'nın babası Metin Yılmaz'ı canlandıran İştar Gökseven'in yeni bölümlerde rol alıp almayacağı şu an bilinmiyor. Öte yandan 4. sezonda 'yeni Leyla kim olacak' sorusunun yanıtı da henüz yanıtlanmış değil.

LEYLA İLE MECNUN NEREDE ÇEKİLİYOR?
Hayranlarının yeni bölümlerini izlemek için sabırsızlıkla beklediği Leyla ile Mecnun'un çekimleri, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Sarıyer ilçesindeki Kireçburnu Mahallesi'nde yapılıyor. Dizinin neredeyse tamamının Sarıyer ilçesinin çeşitli semtlerinde çekildiğini söylemek mümkün.

İsmail Abi ile Mecnun el salladığı sahil, Kireçburnu'nda Haydar Aliyev Parkı'nın bitişiğindeki deniz kıyısında yer alıyor.

Erdal Bakkal ve Mecnun'un evi, Kireçburnu sahiline yaklaşık 500-600 metre yürüme mesafesi uzaklığında bulunuyor.

LEYLA İLE MECNUN KONUSU NE?
Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsanevi aşıklar Leyla ve Mecnun'dan alır.

Aradan 25 yıl geçer. Bir sabah ailesi Mecnun'a durumu anlatır ve Leyla'yı istemeye giderler. Mecnun başta bu durumdan rahatsızlık duysa da Leyla'yı görür görmez aşık olur. Onu etkilemek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun, bir gece rüyasında ak sakallı dedeyi görür. Ak sakallı dedenin rüyalarından çıkıp Mecnun ile beraber yaşamaya başlamasıyla da işler karışır.

Mecnun, Leyla'yı bir trafik kazasında kaybeder. Bu durumu kabullenemeyen Mecnun 1 yıl kimseyle konuşmaz. Daha sonra Leyla'nın organlarının bağışlandığını öğrenir. Bunun peşine düşen Mecnun Leyla'nın kalbini alan Şirin ve ciğerini alan Sedef ile tanışır. Bir yanda kültürlü ve bilgili Şirin diğer yanda kuryelik yapan ve kendi gibi olan Sedef vardır. Mecnun ikisi arasında gidip gelir ancak ikisiyle de mutlu olamaz. Sedef ve Şirin mahalleyi terk eder. Leyla'sının peşinde çöllere düşen Mecnun daha sonra babasının eski bir arkadaşı olan Ömer'in kızı Leyla'ya aşık olur.

LEYLA İLE MECNUN NE ZAMAN YAYINLANDI?
Televizyon ekranlarının fenomen dizisi Leyla ile Mecnun'un 1. bölümü, 9 Şubat 2011 Çarşamba günü TRT 1'de yayınlandı. 17 Haziran 2013 Pazartesi günü 103. bölümüyle son kez ekranlara geldi. Dizinin aynı yıl 4. sezonla devam edeceği açıklanmasına karşın TRT yönetimi ağustos ayından dizinin yayından kaldırıldığını duyurdu ve Eflatun Film ile yapılan anlaşmayı iptal etti. Böylece Leyla ile Mecnun dizisi final yapamadan sona erdi. TRT 1'de 27 Ocak 2014 Pazartesi günü 104. bölüm adıyla bir bölüm yayınlandı. Fakat bu bölüm dizinin devamı değil, 30. bölüm ile 31. bölüm arasında zaman atlaması yaşanan 2 yıl içerisinden bir kesit olarak çekildi ve ekranlara geldi.

1. sezon (20 bölüm) > 9 Şubat 2011 - 4 Temmuz 2011
2. sezon (41 bölüm) > 8 Ağustos 2011 - 4 Haziran 2012
3. sezon (42 bölüm) > 3 Eylül 2012 - 17 Haziran 2013
4. sezon (8 bölüm) > 2021

LEYLA İLE MECNUN NEDEN YAYINDAN KALDIRILDI?
17 Haziran 2013 Pazartesi günü yayınlanan 103. bölümün ardından dizi tatile girdi. 3. ve son sezon, Leyla ile Mecnun'un en çok reyting alan sezonu olmasına karşın, TRT düşük reytingleri gerekçe göstererek 21 Ağustos 2013 tarihinde diziyi yayından kaldırdığını duyurdu.

28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul'da başlayan ve yurt geneline yayılan Taksim Gezi Parkı eylemlerinde Onur Ünlü, Ali Atay ve Serkan Keskin'in görüntülenmesi ve sosyal medyada eylemlere destek vermesi nedeniyle TRT'nin Leyla ile Mecnun dizisini bitirdiği iddia edildi.

Leyla ile Mecnun'un yapımcısı Eflatun Film, aynı kadroyla Ben de Özledim adlı diziyi 25 Ekim 2013 tarihinde Star TV'de yayınlandı. Fakat dizi 13. bölümle 29 Ocak 2014 tarihinde final yaptı.

LEYLA İLE MECNUN NASIL İZLENİR?
Geniş oyuncu kadrosuyla ve absürt komedi türüyle diziseverlerin beğeniyle takip ettiği Leyla ile Mecnun'un 4. yeni sezon bölümleri dijital platform Exxen'de yayınlanacak. Leyla ile Mecnun'un 1.-2.-3. sezon eski bölümlerini Netflix ve TRT İzle online platformlarından izlemek mümkün.