Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni ve köşe yazarı Mustafa Karaaslan'ın 17 Şubat 2020 tarihinde yazmış olduğu ''Bu nasıl adalet rektör, cevap ver!..'' köşe yazısında bahsettiği Kahramanmaraş Üniversitesi'nde TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Furkan Seyithanoğlu'na bir nevi adrese teslim sınav yapılarak işe alındığını yazmıştı.

Bugün Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, 'kayınbiradere özel kadro' başlığıyla haber yapıldı.

İşte o haber:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Rektörlük tarafından 31 Aralık 2019 tarihinde açılan öğretim görevlisi ilanında Göksun Meslek Yüksekokulu “Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık Programı” için aranan şartlar dikkat çekti. Başvuru yapacak adaylarda, ‘Kripto para sistemleri üzerinde çalışma yapmış olmak, İşletme Ana Bilim Dalı Muhasebe ve Finansman alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, en az 4 yıl bankacılık deneyimi olmak' şartı konuldu.

Orhan Ercan

Şartları sağlayan tek kişi ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yükseokulu Müdürü Orhan Ercan'ın kayınbiraderi, Türkiye Gençlik Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilcisi Furkan Seyithanoğlu oldu. Seyithanoğlu, İşletme Ana Bilim Dalı Muhasebe ve Finans bölümünde yüksek lisans yaptı. 2015 yılında özel bir finans kuruluşunda çalışmaya başladı.

Furkan Seyithanoğlu

İLAN ŞARTLARI BİREBİR

Seyithanoğlu'nun yüksek lisans tez çalışması ise yine şartlarla birebir örtüşen, günümüz de popüler olan blockchain teknolojisi ve bitcoin. Seyithanoğlu'nun fakülteye kabul belgesinde lisans mezuniyet notu 67 olarak belirtildi.

Yabancı dil puanı ise 70. Üniversite tarafından kendisine verilen giriş notunun 95 olmasıyla başarı notu da 78'e yükselen Seyithanoğlu, eniştesinin müdür olduğu yüksekokulda öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. Enişte Doç. Dr. Orhan Ercan 13 Aralık 2018'de Göksun Meslek Yüksekokulu'na müdür olarak atanmıştı.

(Kaynak: Sözcü)