Bildiğiniz gibi yeni çıkan dizilerin ekranda tutulması pek fazla sürmüyor. Her geçen farklı platformda farklı konularla diziler ekranlara gelse de birçoğu hemen finale giderek yayından kaldırılıyor. Fakat eski dizilerin konuları farklıydı. Oysaki Yedi Numara gibi uzun süre yayınlanmış ve ekranda çok sevilmiş dizilere ihtiyaç var.

Bu yüzden yapımcılar eski dizileri yeniden çekmeye başladılar; Türk Malı, Cennet Mahallesi, Çiçek Taksi, Seksenler gibi.. Hatta Seksenler dizisinin oyuncuları ile yeni anlaşma yapıldığı ve şuan o dizinin çekimleri başladı. Yakında TRT ekranlarında hafta içi her gün olacağını dizinin yapımcısı Birol Güven müjdeyi vermişti. Yedi Numara dizisi de bu dizilerden birisi olarak 2019-2020 sezonunda yeniden ekrana gelecek günü şimdiden beklemeye başladı.

Bu dönem televizyon açısından dizilerin konusu pek parlak geçti diyemeyiz. İzleyicilerin eski dizileri olan özlem artmaya başladı demiştik. 12 Ağustos 2000 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayan Yedi Numara dizisi o dönemde en çok reyting alan dizilerden birisi oldu ve uzun süre devam etti. Yedi Numara dizisinin uzun süre devam etmesi yapımcıların ilgi odağı oldu.

Bizde sizler gibi Yedi Numara dizisinin yeniden yeni bölümleriyle ekrana gelmesini çok istiyoruz. Özellikle son dönemlerde dizileri ile ön plana çıkan kanallar birinciliği göğüslüyor. TRT 1 ise efsane dizisi olan Seksenler dizisini yeniden yapımcılarla görüştüler ve yayına aldılar. Yakında yepyeni bölümlerini izleyebileceğiz. Ancak izleyicilerin tek kalan sorusu ise ''Yedi Numara' dizisi de yeniden çekilecek mi ?'' gibi sorular akıllara geliyor. 
TRT 1 ekranlarında 2019-2020 sezonunda Yedi Numara dizisi yeniden çekilecek mi yeniden mi başlayacak gibi sorular oldukça çok sorulurken TRT kanalında Yedi Numara dizisi ile ilgili bir açıklama bekleniyor.
Yedi Numara, Haluk Bener ve Sadullah Celen’in yapımcılığını ve Ayça Mutlugil, Nuray Uslu, Oya Yüce ve Volkan Girgin'in senaryosunu üstlendiği bir durum komedisiydi. Fora Film tarafından çekilen dizinin ilk bölümü 12 Ağustos 2000 tarihinde TRT ekranlarında gösterime girdi. Dizinin son bölümü ise 7 Mayıs 2003’te yayınlandı.

Tam 92 bölüm ekranda kalan Yedi Numara hala unutulmadı. Birçok oyuncu da bu dizi sayesinde tanındı. Birçok usta isimler dizinin kadrosunda yer almıştı.
Yedi Numara şimdilerde yeniden gündemde. Sosyal medya devleri Facebook ve Twitter'da sosyal medya kullanıcıları dizinin yeniden çekilmesi için önerilerde bulundu, ‘Ekranlara geri dönmesini istediğiniz dizi hangisi?’ sorusu üzerinden binlerce kişinin katıldığı bir anket yaptı. Birinci sırada çıkan dizi Yedi Numara oldu.

ESKİ BÖLÜMLER YOUTUBE'TA
Türkiye'de komedi dizisi denildiğinde herkesin aklına gelen tek dizi 'Yedi Numara' tüm bölümleriyle sevenleriyle yeniden bu kez video izleme platformu YouTube'de izleyenlerle buluştu.
2000 yılında yayınlanmaya başlayan ve tam beş yıl 92 bölümle 7’den 70’e genci yaşlısı izleyicilerin büyük takdirini kazanan diziden bölümleri yayınlanıyor. 

Yedi Numara dizisinin konusu yeni nesil izleyicileri, dizi ile ilgili bilgileri araştırmaya başladılar. Yedi Numara oyuncu kadrosu izleyiciler tarafından merak ediliyor. 

DİZİNİN KONUSU
Birbirlerine çılgınlar gibi aşık, ama çocukları olmayan bakkal Vahit ve eşi Zeliha, yıllar önce köyden İstanbul'a kaçmışlardır. Vahit, babasını ikna ederek kelepir bir ahşap evi satın almıştır. Vahit ve Zeliha, bu evi yıllarca öğrenci gençlere kiralayarak hem geçimlerine katkı sağlarlar, hem de öğrencilere bir ana gibi sahip çıkan Zeliha'nın çocuk özlemini dindirmeye çalışırlar.

Günlerden bir gün, 7 numaralı ahşap evin üst katını çevre mühendisliği öğrencisi dört kız tutar. Birbirlerini yurtta tanımışlar ve hemen kaynaşmışlardır. Hepsi Anadolu'nun büyük kentlerinden, üniversite okumak amacıyla İstanbul'a gelmişlerdir. Bir gün, Bakkal Vahit'in memleketteki ağabeylerinden ikisinin oğullarının da İstanbul'da üniversite kazanacağı tutar. Başka ağabeyinin oğlu da, babasını üniversiteyi kazandım diye kandırarak ticarette büyük atılımlar yapmak amacıyla "Akarı yok kokarı yok, temiz iş." felsefesi ile amca oğullarının arasına karışır. Katıksız taşralı olan ve daha önce İstanbul'a dair hiçbir fikirleri olmayan bu üç delikanlı da, 7 numara'nın alt katına yerleşirler.

Dört şehirli genç kız ile üç köylü oğlan aynı çatıyı nasıl paylaşacaklardır? Birbirlerine hiç benzemeyen hayat tarzları nasıl uzlaşacaktır? Aralarındaki kaçınılmaz çatışmaya çözümler ararken, nasıl bir demokrasi sınavı vereceklerdir? Olaylar, duygusal bir komedi diliyle anlatılır.

Daha sonra Olgun Şimşek'in canlandırdığı Sabit (Nam-ı diğer Tarık Arkın) karakteri de diziye İstanbul'da okuyan gençlerden Recep'in ağabeyi olarak katılmıştır. Sabit ise İstanbul'a kendi tabiriyle "Erkek Aktör" olma hayalleriyle gelmiştir

Türkiye’de yapılan komedi dizileri arasında başı çekenlerden birisi olan 7 Numara'nın en büyük özelliklerinden biri ise yöresel dilin mizah içerisinde ustaca kullanılmasıdır...

Dizide tek başrol oyuncu yoktu. Dizide oynayan tüm oyuncular başrol oyuncusuydu. İşte o oyuncular...

DİZİNİN OYUNCULARI:
Şebnem Sönmez 
Engin Alkan 
Tuba Erdem
Okan Selvi
Ayça Mutlugil
Nuray Uslu 
Gülden Güney
Olgun Şimşek 
Ruhi Sarı
Volkan Girgin
Özlem Türkad
Aşkın Şenol
Sedef Pehlivanoğlu
Çağlar Çorumlu
Cenk Tunalı
Taner Ertürkler
Atılgan Gümüş