Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin geçen sezon sona ermesinin ardından, bu sezon yeni bir hikayenin ele alınacağı açıklanmıştı. Geçen sezon dizi biter bitmez bir ilk olacağı ve geçmişe dönüş yapılarak hikayenin Alparslan olarak işleneceğini söylemiştik. Denenmemiş ve benzerine de çok rastlanmamış bir olay olsa da Alparslan Büyük Selçuklu projesi duyuruldu. Resmi olarak yeni dizinin ilk fragmanı da yayınlandı. Alparslan Büyük Selçuklu 1.tanıtım videosu gösteriyor ki yapılan bu değişiklik hiç kötü bir etki yaratmayacak.

Oyuncuların değişmesi nasıl bir etki oluşturur bilinmez ama şu ana kadar görülen detaylar bir hayli ses getirecek detaylar. Özellikler yeni video çok ses getirecek gibi duruyor.

Alparslan Büyük Selçuklu 1.Tanıtım ve İlk İzlenimler
Dizi için paylaşılan ilk tanıtım videosunda başrolü çeken isim Alparslan olarak gözüküyor. Selçuklu’nun keskin kılıcı Alparslan Sultan’ı konu alacak olan dizide yine iddialı sahneleri izleyeceğimizi net olarak gördük.

Tanıtımda doğrudan bir savaş sahnesiyle başlandığını da görüyoruz. Açıkçası savaş sahnesine baktığımızda, sanki Uyanış Büyük Selçuklu yani 1.sezonu da geride bırakacak bir yapım görüyor gibiyiz.

Dizinin bu sezonunda, 1.sezonda elde edilen deneyim yansıtılacak gibi duruyor. Daha iddialı savaş sahneleri ve daha iddialı bir hikaye bizi bekliyor olacak.

İkinci sezonda sanki yeni bir dizi başlamış gibi gözükse de aslında bu yapımın 2.sezonu olacak onu da hatırlatalım. İşler yolunda gidecek olursa, Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin birkaç sezon daha aynı hikaye ile devam etmesi bekleniyor. Malum tarihte de Alparslan dönemi çok daha fazla dikkat çekiyor.

Haliyle dizinin birkaç sezon daha bu hikaye ile devam etmesi beklentisi var. Bu kez ilerleyen dönemde olacak bir hikaye değişikliği ön görülmüyor. En azından şu an için durum bu. Yayın tarihi konusuna gelecek olursak, hala belli değil. Ama yeni sezon içerisinde olacağı ve çok yakın bir zamanda geleceği kesin.