Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Türkan Şoray Kültür Merkezi, sanatçının katıldığı törenle açıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan Türkan Şoray, "Hayatımın en mutlu anını yaşıyorum" dedi.

İlgiden dolayı güçlükle oturacağı alana ilerleyen Türkan Şoray’ı, korumalar çembere alarak ilerledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ardından sahneye çıkan Türkan Şoray’ı vatandaşlar ’Sultan’ tezahüratıyla karşıladı.

Çok duygulandığını belirten Türkan Şoray gözyaşlarını tutamadı ve şu sözleri söyledi: "Öylesine mutlu oldum ki bu kadar övgüyü inşallah hak etmişimdir.

'HAYATIMIN EN MUTLU ANINI YAŞIYORUM'

Hayatımın gerçekten, en kalbi duygularımla söylüyorum, en mutlu anını yaşıyorum. Kültür merkezine adımın verilmesi bana gururların en büyüğünü yaşattı. Hayat boyu bana bu şerefi yaşatanlara çok teşekkür ediyorum. Ölmeden bu güzelliği yaşamak herkese nasip olmaz."

BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Törende konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’da birçok hizmeti tamamladıklarını, ancak bu merkezin olmaması durumunda hizmetlerinin eksik kalacağını dile getirdi. Binanın çok özel olduğunu belirten Ümit Uysal, belediyelerin genelde dev eserler diktiğini kaydetti ve ekledi:

''Dev kuleler önemli değil, toplumda neye yaradığı önemlidir. Bu merkezimiz hiçbir apartmanı gölgelemiyor. Şehri beton yığınına boğmuyor. Eserimizin herkese örnek olmasını istedik. Arsız olmasın, estetik olsun istedik, işlevi yüksek olsun. Türkan Şoray oynadığı bütün filmlerinde haksızlıklara karşıydı. Oynadığı filmlerde mazlumdan yanaydı. Türk sinemasının yaşayan efsanesinin ismini o yüzden seçtik. Toplumun bütün kesimlerinin kucakladığı bir sanatçı olduğu için adını verdik"  dedi. Başkan Ümit Uysal, Türkan Şoray’ın konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Konuşmaların ardından Ümit Uysal, sanatçıya kilim ve çiçek hediye etti. Açılış Şoray’ın başrolünü oynadığı film gösterimi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın konseriyle tamamlandı.

Kaynak: Posta