Neredeyse 10 yıldır müzik yapıyor. Ama şöhretin kapısını ‘Miş Miş’ şarkısıyla araladı. Tek şarkıyla şöhreti yakalamış gözükse de ardında uzun bir mücade dönemi geçirmiş Simge. Şimdi yeni albümü ‘Ben Bazen’ ile karşımızda. Diyor ki: Kadın olmak başlı başına zor. Kenidinizi korumak için duvarlar örüyor, güçlü görünmek için erkekleşiyorsunuz. Ama artık yelkenleri suya bıraktım. Çabalamıyorum.

Yeni albümünüz ‘Ben Bazen’ çıktı. Hayırlı olsun. Nasıl bir albüm oldu?

14 şarkılık bir albüm. Çıkış şarkım ‘Ben Bazen’ bir Ersay Üner şahaseri. Şahaser diyorum çünkü hem beni hem albümün duygusunu çok iyi yansıtıyor. İçinde tüm türleri barındırıyor. Hicaz var rock var, R&B var. Aşkı anlatmadık bu şarkıda. Aşk acısı yok, hayat mücadelesi var. Bazen etrafınızda olan bitene akıl erdiremez, “Hayat beni sınıyor galiba. Yaptığı şakalar bayat, hep başa sarıyor” dersiniz ya. ‘Ben Bazen’ böyle duyguların şarkısı oldu.

HEP AYNI YOLDAN GİTMEK SIKICI EZBER BOZMAYI SEVİYORUM

‘Miş Miş’ şarkınızın tarzından tamamen farklı bir albüm yapmak riskli değil miydi?

Kesinlikle riskli bir çıkıştı. Ama ben hep aynı yoldan gitmeyi sıkıcı buluyorum. Bir damar tutturup oradan ezbere şekilde ilerlemek istemedim. Aksine ezber bozan olmak isterim.

Sizinki zor bir yolculuk muydu?

Tabii ki. Hiçbir şey bir anda güllük gülistanlık olmuyor. Ben de çok zor zamanlardan geçtim. Ama şimdi geriye bakınca yaşadığım her zorluğu beni daha ileri taşıyan bir merdiven gibi görüyorum. Ve sabrın hayattaki en önemli şey olduğunu biliyorum. Yeterince sabrederseniz istediğiniz her şey mutlaka size geliyor.

KLİBİMİ ÇEKEBİLMEK İÇİN KREDİ ÇEKTİM KIRILMA NOKTAM O GÜNDÜ

Kırılma noktası neresiydi?

Hiçbir şeyin istediğim gibi gitmediği dönemde bir sabah uyandım ve sahip olduğum her şeyi nasıl daha doğru kullanabilirim diye düşünmeye başladım. O dönem ’Bip Bip’ şarkım için klip çekmek isityordum ama param yoktu. Gidip klip için bankadan kredi çekmeye karar verdim. Bankacı bir arkadaşım vardı. Onu aradım. Bana, “Ev mi alacaksın, araba mı?” dedi. “Hayır yahu! Klip çekeceğim” dedim. İnanamadı. “Hayatımda ilk defa klip çekmek için kredi isteyen biriyle karşılaşıyorum. Al sana kredi” dedi. Hayatımdaki en büyük kırılma noktası oydu bence. Çünkü öyle yaparak çaresizliğimi çareye çevirdim.