Şarkıcı Sıla Gençoğlu, fiziksel şiddet gördüğünü iddia  ettiği oyuncu sevgilisi Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu ve mahkemeden Kural'ın 3  ay süresince  kendisine yaklaşmamasına yönelik koruma kararı aldırdı. 

Gençoğlu, avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul  Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda"müşteki" sıfatıyla  ifade verdi.

İfade verme işleminin ardından adliye çıkışında basın mensuplarına  kısa bir açıklama yapan Gençoğlu, "Bir hukuki sürecin içindeyiz. Çok fazla bir  şey söylemek istemiyorum açıkçası. Zamanı gelince zaten konuşacağız. Savcılığa  ifade vermeye geldim. Ahmet Kural'dan şikayetçiyim." dedi.

"Darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit"

Avukatı Rezan Epözdemir ise daha önce İstanbul Aile Mahkemesi'nde  koruma talebinde bulunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Aile mahkemesi uygun gördü, fiziki şiddet nedeniyle ilgili kanun  gereği başta uzaklaştırma olmak üzere koruma kararı verdi. Hak arama  özgürlüğümüzü kullandık. Bununla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na  şikayetçi olduk. Başsavcılık makamı da Sıla Hanım'ın müşteki sıfatıyla ifadesine  başvurdu. Evde yaşanan bir darp, cebir, psikolojik şiddet, hakaret ve tehdit  eksenli bir soruşturma. Artık bundan sonra top yargıda."

Epözdemir, mahkemenin Ahmet Kural aleyhine dün itibariyle 3 aylık bir  koruma kararı verdiğini ve bu kararın, "evden ve iş yerinden uzaklaştırma ile  kitle iletişim araçlarıyla rahatsız etmeme" yönünde olduğunu da sözlerine ekledi.