İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde bulunan mekanda oturan başörtülü 7 kadın, oyuncu Deniz Çakır'ın kendilerine hakaret içeren söylemlerde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine oyuncu Deniz Çakır hakkında 'hakaret' suçundan soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Deniz Çakır'ın, ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

İfade vermek üzere adliyeye gelen Deniz Çakır'ın görüntülenmemesi için yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliyede görevli basın mensuplarının önceden girebildikleri koridorlara girmesine izin verilmedi. Basın mensupları Deniz Çakır'ın ifade vereceği koridordan bariyer çekilerek uzaklaştırıldı.

Deniz Çakır, bir süre avukatıyla savcılık kaleminde dosya inceledi. Deniz Çakır, daha sonra ifadesi alınmak üzere savcılık odasına alındı.

SUÇLAMALAR BUGÜNE KADARKİ DURUŞUMA TERS

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Çakır, şöyle konuştu:

"Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi, için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bugüne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir.

Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiçbir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bugüne kadarki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz.

Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bugüne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar"

"BÜTÜN GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ"

Deniz Çakır ''Olaya dair görüntüler var mı?'' sorusuna da "Görüntüler var, sunduk. Şu anda yargı süreci var. Daha fazla konuşmam yasal olarak doğru değil. Bütün görüntüler incelendi, zaten ortada her şey" yanıtını verdi.

"ARABİSTAN'A GİDİN DEMEDİM"

Çakır, gazetecilerin "Arabistan'a gidin dediniz mi?" şeklindeki sorusuna da "Hayır" diyerek cevap verdi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAK DENİZ HANIM'IN DÜŞÜNCELERİNE TERS"

Çakır'ın avukatı Bahri Bayram Belen ise müvekkili hakkında "Hakaret, özel hayatın gizliliğine müdahale ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" gibi ciddi suçlamalar olduğunu belirtti. Avukat Belen, olumsuz bir karar çıkabileceğini sanmadığını söyleyerek, adli bir süreç olduğu için olayın ayrıntısını anlatamayacağını söyledi.

"Suç duyurusunda bulundunuz mu?" sorusuna ise, "Suç duyurusunda bulunmak çok kolay bir şey. Ama bu nedenle suç duyurusunda bulunmak aslında Deniz Hanım'ın düşüncelerine ters, toplumda gerginliği artırıcı bir şey değil. Buna ihtiyaç duymadık" diye cevap verdi.

'KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLERİN SAVUNUCUSUYUM'

Deniz Çakır, geçen günlerde de şu açıklamayı yapmıştı:

''Sustum çünkü böyle bir suçlama karşısında savunma yapmayı bile zul gördüm... Tartışmanın benim açımdan giyim, kuşam, türban, başörtüsü gibi kişisel tercih ve özgürlüklerle ilgisi yoktur, olmamıştır, olamaz da.

Ancak tam tersi, söz konusu kişiler mekânda beni gördükleri andan itibaren benim tercihlerimden rahatsız olduklarını ortaya koymuşlardır. Kişisel özgürlüklerin savunucusu oldum. Hâl böyle iken üzerime atılmak istenen işlenmemiş bir suçtur ve utanç vericidir.''