“Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan cezaevinde bulunan şarkıcı Deniz Seki, yumurtalıklarındaki kist nedeniyle olacağı ameliyat öncesi bazı tetkiklerinin yapılması amacıyla dün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Eski özel yetkili mahkemelerden İstanbul 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen uyuşturucu davasında yargılanan şarkıcı Deniz Seki, “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Seki’nin cezaevine girdikten sonra sağlık sorunları nedeniyle tedavi olmak için yaptığı başvuru, Cumhuriyet Savcılığı tarafından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmişti. Buradaki tetkiklerin ardından Seki’nin ameliyat olması gerektiği yönünde rapor verilmişti.

Seki, dün tutuklu bulunduğu cezaevinden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nün 5’inci katında tek kişilik bir odaya konulan Seki’nin kapısında 3 asker dün gün boyu nöbet tuttu. Seki’nin kaldığı odanın camlarına da mahkûm koğuşu uygulaması olan   takıldı.

 


Ameliyat günü belli değil



Seki’nin menajeri Özgür Aras tarafından yapılan yazılı açıklamada “Sanatçının ne zaman ameliyat edileceği ve hastanede ne kadar kalacağı hususu netlik kazanmamıştır” denildi.