12 Mart 2019'da Kadıköy Fenerbahçe'de meydana gelen olayda İlhan Şeşen'in evine sabaha karşı giren hırsızlar, sanatçı ve eşi içeride uyurken evden cep telefonu ve iki adet bilgisayar çalarak kaçmıştı.

Yapılan incelemede evinin kapısının kilitlenmediği, şüphelilerin kredi kartı kullanarak kapıyı açtıkları ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis güvenlik kamera görüntülerini incelerken, aynı kişilerin Üsküdar, Maltepe ve Şişli'de de hırsızlık yaptıklarını tespit etti. Polis yaptığı incelemede daha önceden polis kaydı bulunan hırsızların kimliklerini belirledi. Önceki gün yapılan operasyonda Efrahim G. (19), Kadir Ç.(30), Metin K.(19) ve Süleyman Ç.(26) gözaltına alındı.

DAHA ÖNCE DE DEFALARCA YAKALANMIŞLAR

Şüphelilerin ev hırsızlığı suçundan daha önce de çok sayıda polis geliş kayıtları bulunduğu tespit edildi. Polis soruşturması sonucunda şüphelilerin kiraladıkları araçlarla dolaştıkları, girdikleri evlerde mağdurlar içeride uyurken büyük bir rahatlıkla hırsızlık yaptıkları tespit edildi.
Bazı olaylarda güvenlik kameralarına yakalandığı öğrenilen hırsızların, yakalandıklarında evlerden çaldıkları kol saatlerini kollarına takarak kullandıkları öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.