Kitapları, TV programları, rol aldığı dizilerle Türkiye genelinde geniş bir okur ve izleyici kitlesi tarafından beğeniyle izlenip takip edilen, ünlü yazar, sunucu ve oyuncu İclal Aydın, “Kendimi ne edebiyat ne de medya dünyası içine konumlandırıyorum. Hiçbir yere bağlı olmamak ciddi bir özgürlük kazandırıyor ama yalnızlığı da beraber getiriyor. İnsan yalnızlığının efendisi olursa güçlü oluyor” dedi.
 

İclal Aydın, Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin "Anneler Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşide sevenleriyle buluştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 

Gazetecilerin yeni dizi projesi olup olmadığı yolundaki sorularını yanıtlayan Aydın, uzun vadeli planlar yapmayı sevmediğini ve öncelikli olarak başladığı iki kitabı bitirmek istediğini kaydetti. Aydın, “Şu an kafamdaki tek şey bitirmem gereken iki kitabım olduğu. Onlara odaklanmış durumdayım” dedi.
 

Türkiye’de son dönemlerde birçok başarılı dizide oynamasına rağmen şu dönemin kendi açısından belirsizliğini koruduğunu ifade eden Aydın, “Birçok popüler dizide yer aldım. Ama bunların arasında komedinin yeri başka. Komedi dizilerinde yer almayı daha çok seviyorum” diye konuştu.
 

“YALNIZIM, ÖZGÜRÜM, YALNIZLIĞIMIN EFENDİSİYİM”
 

Çok sayıda popüler TV dizisinde oynamasına ve yazdığı kitapların geniş okur kitlelerine ulaşmasına rağmen kendisini edebiyat ya da medya dünyası içine konumlandıramadığına değinen Aydın, şunları söyledi:
 

“Ben ne edebiyat dünyasının ne de medya dünyasının içindeyim. Daha bağımsız bir durumdayım. Bir yerlere kayıtlı üye olur gibi bağlanmak ya da inanmadığım şeyleri yapmak, benim tarzım değil. Evet, hiçbir yere bağlı olmamak size ciddi bir özgürlük kazandırdığı gibi yalnızlığı da beraberinde getiriyor ama insan da ‘Yalnızlığının efendisi’ olursa ancak o zaman güçlü olabiliyor."
 

“MEDYA VE OYUNCULUK DÜNYASI ZOR”
 

Medya ve oyunculuk sektörünün zorluğu üzerinde duran İclal Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
 

“Yaptığım işlerin hepsi aslında bildiğim işler. Üniversitede tiyatro okudum. Yazı yazabilmem gerekiyordu, dans edebilmem gerekiyordu, bir metni çözebilmem gerekiyordu. Ama medya ve oyuncular içerisinde olabilmek gerçekten çok zor."
Bir soru üzerine, kadın olmanın avantajlarının yanında eksilerinin de olduğunu söyleyen İclal Aydın, "Duygusallık kadınlığın getirdiği en önemli avantajlardan birisi. Ancak aynı zamanda bir kırılganlık getirdiği için kolay üzülüyorsunuz. Ancak anne olmak kadınlığın en güzel ve en üstün özelliği” dedi.

 

“KIZIMA ADIMDAN DA VERDİM”
 

Kızı Zeynep Lal ile kendi ismindeki benzerliğe de dikkat çeken İclal Aydın, “Kızım da benim bir parçam ve ona isminden de bir parça verdim. Lal üstünde inceltme olmazsa ‘dilsiz’ anlamına geliyor. Üzerindeki inceltmesi ile taşıdığı anlamı ise Anadolu topraklarındaki en eski hecelerden birisi. Hitit tabletlerinde bile geçiyor. Kızımın kendisi gibi ismi de benim bir parçam" diye konuştu.