3 Ocak 1944, yılında İşveç'de doğan Eva Bender, Yeşilçam yıllarında oyunculuğu kadar güzelliğiyle de adından çokça söz ettiriyordu.

Türkiye'ye geldiğinde striptiz yıldızı olarak çalışmaya başladı, sonda da oyuncu olarak kameraların karşısına geçti.

Halit Refiğ'in yönettiği "Bir Türk'e Gönül Verdim" gibi düzeyli bir filmde başrol oynayan Bender, bu arada "seks avantür" filmlerinde "soyunan kadın" olarak ün yaptı.

Ama çıkışını Kartal Tibet'in başrolünü oynadığı Tarkan filmleriyle gerçekleştirdi. İsveçli oyuncu, Tarkan Viking Kanı filminde, prenses rolünde karşımıza çıkmıştı.

BUNALIMA GİRDİ
Eva Bender, bu boşanmanın ardından bunalıma girdi. Bir akşam kendini Galata Rıhtımı'ndan attı. Çevredekilerin yardımlarıyla denizden çıkarılıp Alman Hastanesi'ne götürüldü. Ama eski günlerine dönemedi.Veda mektubuna, "Beni kimse anlamıyor..." yazdı.

'ÖLDÜ' İDDİASI
Ve 43 yaşında intihar ederek hayata veda ettiği sanılıyordu ancak gerçek çok bambaşka çıktı.

Popüler sosyal medya platformu Instagram'da anonim hesap olan ve yeşilçam ile bilgileri severlerini paylaşarak bir nebze olsun eskiye götürüyor.

'BOMBA İDDİA'
Herkesin dilinde Eva Bender'in trenin önüne atlarak intihar ettiği düşünülüyordu. Hesapta yapılan araştırmada Yeşilçam güzel Eva Bender'in hayatta olduğu bilgisi paylaşıldı.

Araştırmacı Emrah Sönmez'in çalışmaları sonucu kendisiyle mektuplaşmıştığını dile getiriyor.

Facebook sayfasında bu konu ile ilgili anlatımına şöyle başlıyor...

"Eva Abrahamsson 1944’te İsveç’te doğdu” diye başlar Hıncal Uluç’un 17 Kasım 2012 tarihli Sabah Gazetesi’ndeki yazısı. Ve masalsı bir şekilde devam eder: ”İstanbul’a gösteri için geldi. Kente aşık olmuştu. Ve bir gün Beyoğlu’nda dolaşırken bir adam yaklaştı. ’Ben rejisörüm. Artist olmak ister misin?’ Rejisör Halit Refiğ ile böyle tanıştı. Filmlerde rol aldı. Sonra, unutulmaz ’Bir Türk’e Gönül Verdim’ filminde başrol oynadı. 6 Kasım 1968’de evlendiği Halit Refiğ’i herkes kıskanırken, soyadı değişen Eva Bender de Tarkan filmleriyle seyirciyi mutlu ediyordu”...