Hürriyet'in haberine göre; Kurt Ailesi’nin sahip olduğu Martaş Lojistik’e bağlı TIR’lara haciz konuldu. Yaşadığı mali darboğazı aşamayan şirkete yük veren çok sayıda büyük firma Martaş ile yollarını ayırdı.

100 MİLYON LİRA CİVARINDA BORÇ!

Bankalara 100 milyon lira civarı borcu bulunduğu öğrenilen Martaş’ın yetkililerine ise ulaşılamadı; şirket merkezi arandığında dahi yanıt alınamadı. Şirketin yaşadığı mali darboğazın gerisinde de, zorlu piyasa koşulları, yoğun rekabet ve yönetimsel hataların olduğu kaydediliyor.

Temeli 1980’li yılların ortasında Mersin’de atılan Martaş Lojistik, Türkiye’nin önemli taşımacılık firmaları arasında yer alıyordu.

Firma; Demet Akalın’ın kayınpederi Abdi Kurt ile oğulları Okan ve Ozan Kurt’a ait…

TIR ŞOFÖRLERİ DE DAVA AÇTI

Martaş Uluslararası Taş. İnş. şirketi ve bağlı şirketlere yönelik çok sayıda haciz kararı bulunuyor. Haciz kararlarından biri bölümü, şirketin çalışanlarına, bir bölümünü ise alacaklı şirketler ve bankalara ait görünüyor.

OKAN KURT AVUKATI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA YAPTI

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre şirketin bankalara 100 milyon lira civarında borcu var. Bu haberlerin ardından Okan Kurt, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama...

Değerli kamuoyu, 

Bugün basına çıkan haberlerle ilgili müvekkilim Okan Kurt ve Martaş şirketi adına yapılan haberlere cevap vererek sayın kamuoyunu aydınlatma gereğimiz doğmuştur.

Ülkemizdeki döviz hareketliliğinin , sektördeki üst rekabet ve müvekkil şirkete yapılan saldırılar sonucunda, dar boğaza düşerek finansal problemler yaşamasına sebep olmuştur. Bu süreç 3 aydır başlamış durumdadır ve bu sürede Türkiye'nin devi olan bir otomotiv şirketine bütün borç kapatılmıştır. Sıralı bir şekilde şirketin bütün mal varlığı ile borçların tamamı kapatılacaktır. Bu süreç zaman yayılarak sıralı bir şekilde yapılacaktır. 

Müvekkil Şirket yöneticileri bütün alacaklılarla görüşmelerini devam ettirerek , karşılıklı anlayış çerçevesinde süreci devam ettirmektedirler. Bugün basına yansıyan haber 3 aydır yaşanan bir süreç olmak ile beraber bu süreçte müvekkilin ticari ilişkisi olan firmalar ve çalışılan bütün bankalara anlayışlarından dolayı teşekkür ederiz.

Saygılarımla 

Av. Mehmet Durmaz

Kaynak: HÜRRİYET