Burcu Esmersoy, sunuculuk yaptığı geceye sırt sırt dekolteli bir elbise ile katıldı. Ancak gazetecilerin yoğun ilgisi ile karşılaşında Burcu Esmersoy herhangi bir frikik vermemek için ekstra çaba gösterdi. frikik vermemek için muhabirlerden köşe bucak kaçtı.

BURCU ESMERSOY KİMDİR?

1976 İstanbul doğumlu olan Kamile Burcu Esmersoy Beşiktaş Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olmuştur. New York Üniversitesi’nde “Hospitality, Tourism and Sports Management” eğitimi aldı. Burcu Esmersoy 1997 yılında katıldığı güzellik yarışmasında “Miss International” seçilerek Türkiye’yi Japonya’da temsil etti ve “Dostluk Güzeli” oldu. Kanal D’de çocuk programları yapımcılığı ve program sunuculuğu yaptı. Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’nu derece ile bitirdi. 2000 ile 2005 yılları arasında CNN Türk’te spor departmanında dış haber editörlüğü, muhabirlik ve spor spikerliği yaptı. Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve programlar yaptı. 2010 yılında vizyona giren Romantik Komedi filminde küçük bir rol oynadı.

Burcu Esmersoy 2006 yılının Nisan ayında NTV’de “Spor Servisi” programının sunuculuğunu yapmış olup NTV Spor kanalında da programları vardır. 2012 yılında Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında da sunuculuk yapmıştır. Popstar 2013 programında sunuculuk yapmaktadır. Ayrıca Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlanmakta olan Burcu Esmersoy çok iyi derecede İngilizce ve İtalyanca biliyor.