Manavgat yangını ile başlayan Bodrum, Marmaris, Fethiye, Didim gibi Güney Ege kıyılarını saran orman yangınları, Akdeniz'de de pek çok kritik noktadaki orman ve ilçelerde ciddi zararlar meydana getirdi.

Peş peşe gelen yangın haberlerinin ardından ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlar, yanan ormanları yeniden ağaçlandırmak için Tema Vakfı'na bağış yapmaya başladı. Ünlü isimler de konser ve gösterilerinden kazanacağı gelirleri derneğe bağışlayacağını açıkladı.

FİDAN BAĞIŞINA TEPKİ
Camdaki Kız dizisinin başrol oyuncusu Burcu Biricik ise derneklere bağış yapmanın yanı sıra evlerinden olan vatandaşlara kalacak yer ayarlanması için yardım toplanması gerektiğini söyledi:

"ENERJİNİZİ BUNLARA HARCAMAYIN"
"Bakın arkadaşlar Tema da dahil olmak üzere herhangi bir fidan bağışı kampanyası gerçekten anlamsız... Lütfen enerjinizi bunları paylaşmaya değil, bölgede yanan evlerin sahiplerine, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya harcayın. Ormanlar yeniden fidan dikerek korunamaz. O alanın kendini onarmasını bekleyeceğiz." diyen kişinin paylaşımını kendi hesabından paylaşan Biricik, "Herkesin artık cebinden çıkabilecek son 3-5 liralık yardım, fidana değil de yangın sonrası evlerinden olan insanların ihtiyaçları için mi kullanılsa acaba"