Beren Saat'in yeni dizisi nedir? Netflix Türkiye'den müjdeli haber geldi. Senelerdir ekranlarda yer almayan ünlü oyuncu Beren Saat Netflix Türkiye, ikinci orijinal dizisinde rol alacak. Saat'in yeni dizisinin ne olacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Beren Saat'in yeni dizisi nedir? Merak edilen detayları haberimizde...

Netflix Türkiye, sosyal medya hesabından ikinci orijinal dizinin yolda olduğu bilgisini verdi. Dizide Beren Saat baş rolde olacak!

Netflix Türkiye müjdeli haberi verdi. Sosyal medya hesabından ikinci orijinal dizinin olacağını duyurdu. Netflix’in Türkiye'de olan ilk orjinal yapımı Çağatay Ulusoy'un başrolünde yer aldığı Hakan: Muhafız oldu.

14 Aralık’ta yayınlanacak olan The Protector (Hakan: Muhafız) için nefesler tutulmuşken yeni bir sürpriz daha geldi.

Netflix’in ikinci Türk orijinalinde TV ve sinema dünyasının en sevilen isimlerinden Beren Saat baş rolde olacak.

Netflix’in Beren Saat’li yeni dizisi dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerle buluşacak.

Beren Saat’in yer alacağı dizinin ismi, kadrosu ve ne zaman yayınlanacağına dair ise henüz bir açıklamada bulunmadı.

The Crown’da Kraliçe Elizabeth, House of Cards’ta Claire Underwood, Maniac’ta Annie, La Casa de Papel’de Tokyo, GLOW’da Ruth Wilder ve Marvel’s Jessica Jones’ta ismiyle müsemma Jessica Jones gibi Netflix yapımlarının güçlü kadın kahramanları birbirinden farklı hikayeleriyle izleyenlere ilham veriyor; seyircilerde hayallerinin peşinden koşma isteği uyandırıyor.

BEREN SAAT

Beren Saat (d. 26 Şubat 1984), Türk oyuncu. Ankara'da doğup büyüdü. Başkent Üniversitesi'ne gittiği dönemde katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci olarak Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekti. Böylece profesyonel oyunculuğa başladı.

İlk deneyimini Aşkımızda Ölüm Var (2004) dizisiyle kazanan Saat, ilk başrolünü de Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün (2005–06) dizisinde üstlendi. Ardından sırasıyla Hatırla Sevgili (2006–08), Aşk-ı Memnu (2008–10), Fatmagül'ün Suçu Ne? (2010–12) ve İntikam (2013–14) dizilerinin de başrollerini oynayarak ününü pekiştirdi. Bu dizilerden özellikle Aşk-ı Memnu, zaman zaman çeşitli eleştirilere maruz kalmasına rağmen Türkiye'de izlenme rekorları kırarak gündeme oturdu ve Türkiye dışındaki pek çok ülkede de yayınlandı. Aynı şekilde Fatmagül'ün Suçu Ne? de çeşitli eleştirilere maruz kaldı ancak kadın haklarına dikkat çekmesi sayesinde övüldü. Saat, dizi projelerinin yanı sıra pek çok sinema filminde de yer aldı. 2009'da gösterime giren Güz Sancısı filmiyle ilk sinema oyunculuğunu yaptı. Gecenin Kanatları (2009), Gergedan Mevsimi (2012) ve Benim Dünyam (2013) filmleri ise yer aldığı diğer filmler oldu. En son 2015-2016 yılları arasında Muhteşem Yüzyıl Kösem adlı dizide Kösem Sultan rolünü canlandırdı.

Yüksek izlenme rekorları toplayan birçok dizinin başrolünü oynamasının yanı sıra Saat, çeşitli filmlerde seslendirme sanatçısı olarak da yer aldı. Radikal'in hazırladığı "2010'a Damgasını Vuranlar" listesine Yılın Oyuncusu sıfatıyla dahil oldu. 2013 yılında GQ Türkiye tarafından Yılın Kadını seçildi. Bugüne kadar iki Altın Kelebek Ödülü dahil olmak üzere çok sayıda ödül kazandı. 2014'te şarkıcı Kenan Doğulu ile evlendi.

Beren Saat, 26 Şubat 1984'te Ankara'da, Ayla ve Hüseyin Avni Saat çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Anne ve babası spor akademisi mezunu olan Saat'in Cem adlı bir ağabeyi vardır. Ankara'da büyüyen Saat, İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. TED Ankara Koleji'nde okurken birçok müzikalde yer aldı.Bir röportajında çocukken elinde deodorant şişesiyle şarkı söyleyip ayna karşısında roller yaptığını, çok düşünüp çok okuduğunu söyledi. Eğitim hayatında başarılı bir öğrenci olan Saat, Başkent Üniversitesi'nde işletme okumaya başladı. Bölümden memnun kalmadığını o zamanki erkek arkadaşı Efe Güray'a anlattı ve onun desteğiyle Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışmaya katıldı. Yarışmayı ikinci tamamladıktan sonra Tofita isimli bir şeker markasının reklam yüzü oldu ve Sinan Çetin yönetmenliğinde çekilen reklam filmi serisinde oynadı.Daha sonrasında Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekti ve onun desteğiyle ilk başrolünü aldı.

2004–08: Hatırla Sevgili ve Aşk-ı Memnu

2004'te, Nazif Tunç ve Ümit Efekan'ın birlikte yönettikleri Aşkımızda Ölüm Var isimli yapımda Ece Uslu'nun canlandırdığı Pervin karakterinin kardeşi, Nermin'i oynadı. 2005'te, ilk başrolünü, Cemal Şan'ın yönettiği, Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün dizisinde, aralarında Mahsun Kırmızıgül'ün de bulunduğu oyuncular ile paylaştı. Dizide Zilan Şahvar Azizoğlu'nu oynadı. İki sezon boyunca devam eden dizinin ardından 2006 yılına gelindiğinde yine bir Tomris Giritlioğlu projesinde yer aldı. Hatırla Sevgili isimli, Faruk Teber ve Ümmü Burhan'ın yönettikleri bu yapımda Cansel Elçin ve Okan Yalabık'la başrolleri paylaştı. Saat'in Yasemin Ünsal karakterini canlandırdığı, 1950-70 yıllarında yaşanan siyasi olayların anlatıldığı dönem dizisi, yayımlandığı dönem içerisinde büyük başarı elde etti. Dizideki rol arkadaşı Cansel Elçin, verdiği bir ropörtajda Beren Saat'i "süper kaliteli bir sanatçı" olarak nitelendirdi.2007 yılında konuk oyuncu olarak Avrupa Yakası dizisinin 121. bölümünde yer aldı.

Bir röportajında canlandırdığı Bihter karakteriyle ilgili "Senaristlerin diyaloglar dışında Bihter’in ruh hâliyle ilgili yazdıkları bana çok şey öğretti." dedi. Dizideki rolüyle iki yıl arka arkaya Altın Kelebek kazandı. Dizinin sona ermesinin ardından dizinin senaryosu 2010 yılında İtalya'ya ve 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne satıldı ve bu iki ülkede yeniden çekildi.

2009–12: Sinema filmleri ve Fatmagül'ün Suçu Ne?

İlk sinema filmi deneyimi olan Güz Sancısı, Tomris Giritlioğlu'nun yönettiği bir dönem filmidir. 2009 yılında vizyona giren bu yapımda Murat Yıldırım, Okan Yalabık ve Belçim Bilgin'le birlikte oynadı ve Rum hayat kadını Elena'yı canlandırdı. Aşk-ı Memnu dizisi devam ederken senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı, Serdar Akar'ın yönettiği Gecenin Kanatları filminde Murat Ünalmış, Erkan Petekkaya ve Yavuz Bingöl'le başrolü paylaştı ve filmde Gece rolünü üstlendi.

Filmdeki partneri Murat Ünalmış ile rol aldıkları bir sevişme sahnesinde göğüslerinin görülmesi çok konuşuldu ve filmin fragmanında bu görüntülere yer verilmesini Beren Saat tepkiyle karşıladı. Bunun üzerine Saat, filmin gala gecesine katılmadı ve filmin yapımcısı sözleşme gereği Saat'e tazminat davası açtı. 2013 yılında filmin yapımcısı hâlen süren dava sonuçlanmadan davadan geri çekildi.[29][30] Yine 2010'da dünyanın en çok hasılat getiren yapımlarından biri olan Oyuncak Hikayesi 3 fiminde Barbie karakterini Türkçe seslendirdi.

2010 yılının yaz aylarında Patos isimli cips markasının reklam yüzü oldu ve yer aldığı reklam filmi çok konuşuldu. Markanın ürettiği cipslerin satışlarında %45'lik bir artış oldu. 2011 yılında da Patos için bir reklam filminde yer aldı. Ayrıca aynı yıllarda Rexona'nın da reklam yüzü oldu.

2012'nin sonlarında, İranlı yönetmen Bahman Gobadi'nin yönettiği Gergedan Mevsimi filminde Monica Bellucci'nin kızı Buse karakterini canlandırdı. Yılmaz Erdoğan, Caner Cindoruk, Belçim Bilgin gibi Türk oyuncuların yanı sıra Behruz Vüsuki ve Arash gibi İranlı oyuncularla birlikte oynadı. Filmin ilk gösterimi Toronto Film Festivali'nde gerçekleşti ve aynı yıl Türkiye'de Eylül ayında vizyona giren Pixar yapımı Cesur adlı animasyon filminde Merida karakterini Türkçe seslendirdi.

2013–günümüz: İntikam, Benim Dünyam ve Muhteşem Yüzyıl Kösem

Saat, 2012'nin sonlarında çekimlerine başlanan ABD dizisi Revenge'in Türkiye uyarlamasında oynaması için gelen teklifi kabul etti. Ekranlara 6 ay aradan sonra İntikam ile geri döndü. Rolü için özel olarak dövüş dersleri aldı. Başrollerini Mert Fırat, Yiğit Özşener, Zafer Algöz, Arzu Gamze Kılınç ve Engin Hepileri ile paylaştığı, Ocak 2013'te İntikam adıyla yayımlanan dizide Derin Çelik/Yağmur Özden karakterini canlandırdı.

Ayrıca Saat, 2013 yazında Hint filmi Black'ten uyarlanan Benim Dünyam filminin başrolünde yer aldı.[49] Filmde Uğur Yücel ile başrolü paylaşan Saat, Ela Bayındır karakterine hayat verdi. Filmde Ayça Bingöl, Turgay Kantürk ve Hazar Ergüçlü gibi oyuncuların yanı sıra çocuk oyuncu Melis Mutluç yer aldı. Beren Saat kör, sağır ve dilsiz olan bir karakteri canlandırdı.

[50] Filmdeki rolünden sonra ABD'de bir İnternet sitesi, Beren Saat'le ilgili haber yaparak Saat'ten "star" ifadesiyle bahsetti ve karakterini filmin orijinalindeki oyuncudan daha iyi canlandırdığını yazdı. Ayrıca 2013 yılında Duru Perfume Duş Jeli'nin reklam yüzü oldu ve uzun metrajlı film kalitesinde iki günde çekilen bir reklam filminde rol aldı.

2014 yılından itibaren 2015 yılının eylül ayında başlayacağı duyurulan Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Kösem Sultan'ı canlandırması için Saat'le birlikte Bergüzar Korel, Tuba Büyüküstün, Hazal Kaya gibi isimlerle görüşüldüğüne dair haberler çıktı. Ancak sonrasında dizinin yapımcısı Timur Savcı tarafından bu iddialar yalanlandı ve Kösem Sultan'ı canlandıracak kişinin tanınmamış birisi olacağı duyuruldu. Ancak 2015 yılının haziran ayında dizide Saat'in Kösem Sultan'ı canlandıracağı açıklandı.

7. bölümde diziye dahil olacağı da açıklanan Saat, dizide Hülya Avşar, Ekin Koç ve Mete Horozoğlu gibi isimlerle birlikte rol aldı. Dizide 30. bölüme kadar yer alan Saat, 2. sezonda dizide yer almayarak Kösem Sultan'ı Nurgül Yeşilçay canlandıracak. Beren Saat, 2015'in temmuz ayında eşi Kenan Doğulu ile birlikte Arçelik'in reklam filminde yer aldı. Saat'in yer aldığı bir aksiyon sahnesiyle başlayan reklamda Kenan Doğulu, reklam için bestelediği şarkıyı seslendirdi.

Ayrıca reklamda senaryo gereği Saat'in film setindeki hallerine, bir ödül töreninde ödül almasına ve Kenan Doğulu ile birlikte evdeki hallerine yer verildi. Yine 2015 yılının temmuz ayında Minyonlar filmindeki Scarlet Overkill karakterini Türkçe seslendirdi. Eylül ayında Türkiye'de vizyona girecek olan filmde Saat'in eşi Kenan Doğulu'da filmde Scarlet Overkill'in mucit eşi Herb Overkill'i seslendirdi.

Eylül 2010'da Vedat Türkali'nin 1986 yapımı film senaryosundan günümüze uyarlanan, yönetmenliğini Hilal Saral'ın üstlendiği, senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun yazdığı, Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin başrolü olan Fatmagül Ketenci Ilgaz karakterini canlandırdı. Saat dizide Türkiye'nin Yıldızları yarışmasından arkadaşı Engin Akyürek'le başrolü paylaştı. Aynı yapımda Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Serdar Gökhan, Deniz Türkali gibi oyuncularla çalıştı. İlk bölümdeki dramatik tecavüz sahnesiyle çok konuşulan dizi reyting rekorları kırdı.

Dizi, ilk bölümünden sonra aldığı reytingle son yılların en iyi başlangıç yapan dizilerinden birisi oldu. Saat, tecavüz sahnesinden önce bazı rol arkadaşlarıyla beraber psikolojik destek aldı. Dizi, içerdiği cinsellik ögelerinden dolayı mecliste de gündem konusu oldu ve dizinin yayından kaldırılması için kampanyalar başlatıldı. Almanya Federal Konseyinden birkaç milletvekili ise dizinin kadın haklarına yaptığı vurgulardan dolayı desteklerini yazılı bir açıklamayla yayınladı.

[39] Dizinin yurt dışında da yayınlanmaya başlamasından sonra Saat, farklı ülkelerde yayınlanan dergilerin kapaklarında boy göstermeye başladı. Canlandırdığı Fatmagül karakteri, bir İnternet sitesi tarafından bilgisayar oyununa dönüştürüldü ve İnternet'te yayınlandı. Saat'in içerisinde kıyafet, ayakkabı, peruk gibi eşyaların bulunduğu bir gardıroptan giydirildiği oyun, yayınlandığı dönemde en çok oynanan oyunlar sırasında ilk sırada yer aldı.Dizideki rolüyle Antalya Televizyon Ödülleri'nde En İyi Drama Kadın Oyuncu dalında ödüle aday gösterildi.

2008 yılında, ona bugünkü popülerliğini kazandıracak olan, Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı eserinden uyarlanan, Hilal Saral'ın yönettiği Aşk-ı Memnu dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre ile birlikte rol aldı. Bu dizide canlandırdığı Bihter Yöreoğlu Ziyagil karakterinin Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı eşinin yeğeni Behlül karakteri ile yasak aşk yaşaması büyük ilgi gördü. Dizi yoğun tepkiler alsa da, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen yapımı oldu.

Dizinin "Veda" bölümünü Türkiye'de her 4 kişiden 3'ü izledi.Beren Saat özellikle dizinin "Veda" bölümündeki performansıyla eleştirmenlerden tam not aldı ve Bihter karakterinin intihar ettiği sahne 73.7'lik izlenme oranına ulaşarak izlenme rekoru kırdı. Türk sinema oyuncusu Selda Alkor, Saat'in dizinin final bölümündeki performansıyla ilgili olarak "Beren Saat'i gerçekten kutluyorum, harika oynamış. Kendini vurmadan önceki ruh halini o kadar güzel vermiş ki, bizler gibi yıllarca piyasanın önemli oyuncularından olacağına inanıyorum." yorumunu yaptı.

[16] Dizi, yayınlandığı dönem içerisinde RTÜK'e en çok şikayet edilen dizilerden birisi oldu ve zaman zaman bazı bakanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Beren Saat, Aşk-ı Memnu dizisinin yurt dışında yayınlanmasıyla Orta Doğu ve Avrupa'da büyük bir üne kavuştu. 24 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan dizinin finalinde Bihter karakterinin ölmesi üzerine ertesi yıl sosyal medyada birçok kişi Bihter karakterinin ölüm yıl dönümünü için bir araya geldi ve birçok mesaj paylaştı.

Mısır'da da büyük bir popüleriteye ulaşan Saat için, bir televizyon kanalı Beren Saat'in hayatını belgesel yapmak istedi. Belgesel için İstanbul'da Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında jüri olan Hamdi Alkan ile ropörtaj yapıldı ve Beren Saat hakkında detaylı bilgiler alındı. Ayrıca Saat, 2010 yılının sonunda Medya Takip Merkezi tarafından yapılan ve yılın en popüler dizileriyle oyuncularını belirmeyi amaçlayan bir araştırmada yılın en çok konuşulan dizi oyuncusu oldu. Radikal tarafından hazırlanan "2010'a Damgasını Vuranlar" listesinde ise Yılın Oyuncusu olarak yer aldı

 NETFLİX TARİHÇESİ

Netflix, 29 Ağustos 1997'de, Scotts Valley, Kaliforniya'da, Marc Randolph ve Reed Hastings tarafından kuruldu. Marc Randolph ve Reed Hastings, Reed Hastings'in şirketi olan Pure Atria Corporation'da pazarlama müdürü olarak çalışırken tanıştılar. Ayrıca Randolph, e-postayla sipariş şirketi olan MicroWarehouse'un kurucularındandı ve daha sonra Borland International'da pazarlama başkan yardımcısı olarak çalıştı. Bilgisayar bilimcisi ve matematikçi olan Hastings, Pure Atria'yı Rational Software Corporation'a 1997'de 700 milyon $ karşılığında satarak, Silikon Vadisi tarihinin en yüksek satışını yapmış oldu. Hastings ve Randolph, hükümetin birleşmeyi onaylamasını beklerken, Netflix fikri ortaya çıktı.

Reed Hastings, Randolph'un annesi ve Integrity QA kurucusu Steve Kahn'dan, Netflix için 2.5 milyon dolarlık başlangıç ​​yatırımı aldı. Randolph, yeni e-ticaret şirketi Amazon'ı beğendi ve benzer bir model kullanmak istedi fakat VHS kasetlerinin stoklamak için pahalı, postalamak için çok hassas olmalarından dolayı vazgeçtiler. 1997'de sadece birkaç pazarda satışa sunulan DVD'leri duyduklarında, Hastings'in Santa Cruz'taki evine posta ile kompakt bir disk göndererek test ettiler, disk bozulmadan geldiğinde DVD satış ve kiralama konseptini kullanmaya karar vererek 16 milyar dolarlık yatırım ile sektöre girdiler. 14 Nisan 1998'de satış yapmaya başladığında, sadece 30 çalışanı ve 925 DVD'si vardı.

NETFLİX

Netflix Inc., film-dizi yapımcılığı ve dağıtımı alanında iştigal eden Amerika kökenli kuruluş. 1997 yılında Kaliforniya'da Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kuruldu. İnternet üzerinden gerçek zamanlı veri akışı ve video-on-demand ile posta yoluyla DVD dağıtımı alanlarında uzmanlaştı. Adı, İngilizce internet anlamına gelen "net" ve Amerika'da günlük konuşma dilinde "filmler" anlamına gelen "flicks" kelimesinden türetildi.

Netflix’in ilk iş modeli DVD satışı ve kiralama üzerineydi. Ancak şirketin kuruluşundan yaklaşık bir yıl sonra Hastings, posta yoluyla DVD kiralamaya odaklanmak üzere DVD satışlarını durdurdu. 2007’de Netflix, akışkan medya aracılığıyla internet üzerinden film izleme olanağı sunarak iş alanını genişletti. 2010’da Kanada’ya açıldı ve zaman içinde veri akışı servisi büyümeye devam etti. Ocak 2016 itibarıyla Netflix 190’dan fazla ülkede hizmet vermektedir.

Netflix, 2013’te House of Cards adlı ilk dizisiyle içerik üretmeye de başladı. O günden bu yana film ve televizyon dizisi üretimlerini hızla artırdı. Şirket, 2016’da 126 orijinal dizi ve film yayımladı. Bu rakam, ücretli Amerikan televizyon kanallarının tümünün daha fazladır.

Temmuz 2017 itibarıyla Netflix’in 51,92 milyonu ABD’de olmak üzere dünya çapında 103,95 milyon abonesi bulunmaktadır.

2009 yılında 10 milyon abone sayısına ulaşmıştır.
2011 Nisan ayında ABD'de 23 milyon, dünya çapında ise 26 milyon abone sayısına ulaşmıştır ve elde ettiği toplam dijital gelir 1,5 milyar dolar olmuştur.
2014 yılının ikinci çeyreği verilerine göre küresel olarak 50 milyondan fazla aboneye sahiptir.
2015 Ocak verileri itibarıyla, ABD'deki abone sayısı 39 milyona, küresel abone sayısı da 57 milyona ulaşmıştır.Aynı yılın Ekim itibarı ile 70 milyon aboneye sahiptir.
2016 Ocak verileri itibarıyla küresel abone sayısı da 75 milyona ulaşmıştır. Elde ettiği toplam dijital gelir 2.7 milyar dolardır.
2017 Ocak verilerine göre ABD`de 50 milyon, dünyada 98 milyondan fazla abone sayısına ulaşmıştır.